Het team van Rooi Werkt: v.l.n.r.: Elli de Rijk, Hannie Brok, Elske Huijberts en Corrie Haenen.
Het team van Rooi Werkt: v.l.n.r.: Elli de Rijk, Hannie Brok, Elske Huijberts en Corrie Haenen.

Doorzoeken of (om)scholen?

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Blijft u als ondernemer zoeken naar die ene kandidaat die 100% voldoet aan het functieprofiel? Of bent u bereid te investeren in een (om)scholing om zo de juiste mensen aan uw bedrijf te binden?

Ben jij op zoek naar werk? Blijf je maar speuren naar die ene baan in je oude vakgebied of sta je open voor (om)scholing om jouw arbeidsmarktkansen te vergroten?
Bij Rooi Werkt zien we dat het moeilijk is om voor sommige bedrijven gekwalificeerd personeel te vinden. En ook dat er soms behoefte is aan bijscholing van personeel. Immers, (technologische) ontwikkelingen gaan hard, wensen en mogelijkheden veranderen continu. Beter geschoold personeel leidt tot verbetering van kwaliteit en dienstverlening.
Wilt u als werkgever investeren in scholing dan zijn er subsidies en andere interessante regelingen voor het opleiden van medewerkers en leerlingen die financiële voordelen op kunnen leveren. In Noordoost Brabant is er bijvoorbeeld het Servicepunt Leren en Werken opgericht om werkgevers (en werkzoekenden) te ondersteunen. Ook het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds in uw branche kan u verder op weg helpen.
We zien ook dat er voor verschillende kandidaten geen werk meer te vinden is in hun oude vakgebied. Ben je benieuwd naar kansrijke beroepen? Ben je benieuwd naar jouw kansen?
Uit onderzoek van het UWV blijkt dat de komende jaren de meeste kansen op werk in de metaal- en technische industrie en de zorgsector ontstaan, maar er zijn nog meer 'kansberoepen'. Het UWV biedt sinds kort omscholingsmogelijkheden aan naar die beroepen. Ook de mogelijkheden voor leren en werken zijn divers, zoals leerbanen, stages en leerbedrijven, Beroeps Begeleidend Leren (BBL-)plekken via het ROC.
Heb je veel ervaring, maar geen diploma? Denk dan eens aan het aanvragen van een Ervaringscertificaat (EVC). Met een EVC bestaat de mogelijkheid werk- en leerervaring verzilveren en daardoor sneller een diploma te halen.

Rooi Werkt wil de (om)scholingsbehoefte bij ondernemers én kandidaten inventariseren om mogelijk hier ook in te kunnen bemiddelen. Meer weten? Neem contact op met Rooi Werkt via info@rooiwerkt.nl of bel Elli de Rijk 06 4434 6449.