Harry is hier druk bezig met de planning.
Harry is hier druk bezig met de planning.

Rooi Vol Koren, even niet voor alle oren!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als op 16 oktober alle koren zich om 11.00 uur verzamelen in de Sint-Martinuskerk in het centrum van Rooi Vol Koren dan is dat een exclusief moment voor alle deelnemers.

Het wordt wat je een 'muzikale happening' zou kunnen noemen. Behalve de officiële opening van het evenement krijgen alle betrokkenen ook de laatste aanwijzingen voor ze gaan optreden.
En het mooiste is waarschijnlijk het moment, dat voor de éérste keer met bijna 1000 mensen samen het lied Brabant van Guus Meeuwis wordt gezongen. Alle koren hebben dit lied al op hun wekelijkse oefenavonden gerepeteerd. Het publiek kan hier nog niet van meegenieten, hoewel je je mag afvragen of de muren van de kerk dik genoeg zullen zijn om het volume van duizend kelen binnen te houden.
Het grote publiek zal rond 17.30 uur op het Kerkplein kunnen genieten van de resultaten van deze grote generale repetitie.

Vrijwilligers
Er zullen voor deze keer in de kerk maatregelen moeten worden getroffen, anders kan niet iedereen zitten. Naast de vaste kerkbanken zullen er ook nog eens 350 stoelen moeten worden bij geplaatst.
De commissie Logistiek heeft zo zijn handen vol bij de inrichting van de kerk, de podiums en andere voorzieningen. Aangezien vele handen licht werk maken blijft de Stichting roepen om vrijwilligers. Óók zijn ze nog op zoek naar mensen die de rol van gastvrouw of gastheer kunnen vervullen of als stagemanager een van de tien podia kunnen bestieren.

Meehelpen!
Als je het leuk vindt om op 16 oktober deel uit te maken van dit mooie muzikale initiatief dan kun je je opgeven per mail naar: rooivolkoren@ziggo.nl Graag met je telefoonnummer erbij.

Volgende week, op dinsdagavond, is er een bijeenkomst van alle vrijwilligers. Iedereen die zich heeft aangemeld zal hiervoor worden uitgenodigd.