Afbeelding

Wat geloven peuters?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een jaar geleden stapten we voor het eerst binnen bij de peuterviering: mijn dochters van 3 en 1 jaar en ik. De viering was in het parochiezaaltje van de Goede Herder. Geen galmende akoestiek, houten harde banken en volwassen teksten. Maar leuk gekleurde kinderstoeltjes, sprekende teksten en bewegingen, instrumentjes en activiteiten die aansluiten bij peuters en kleuters. En dat toch allemaal in het teken van het (katholieke) geloof: met het aansteken van kaarsjes tot en met de voorbede in het kapelletje. Wat een leuke manier om mijn kinderen kennis te laten maken met het geloof!

Iedere viering kiezen de medewerkers een ander thema uit en zoeken daarbij bijpassende verhaalplaten, liedjes en knutselactiviteiten. Na 35 minuten is de viering al afgelopen: perfect voor de spanningsboog van de kinderen. En daarna kunnen ze nog even aan de ranja en wat spelen, terwijl de ouders kunnen napraten met elkaar en de medewerkers, onder het genot van koffie en thee.

Een uniek concept, wat maar op een paar plaatsen in de regio zo wordt uitgevoerd. Laagdrempelig, want alle ouders, grootouders en (klein)kinderen kunnen binnenstappen om aan te sluiten bij de viering. Nieuwsgierig geworden? De vieringen zijn dit seizoen op de volgende data: 9 oktober, 13 november, 25 december (Kerstmis), 22 januari, 19 februari, 26 maart, 17 april (Pasen) en 11 juni.