Afbeelding

Zondag Klumpkesrace in de Dommel

Verenigingen

Sint-Oedenrode - In vroeger tijden pakten kinderen, en nu nog in Nepal, een oud fietswiel zonder spaken. Dan rolden ze, in onderlinge wedstrijd, het fietswiel zo snel mogelijk naar de finish. Zondagmiddag 18 september is dat èèn van de kinderspellen tijdens de Klumpkesrace. Een middag t.b.v. kinderdoelen met het thema "álle kinderen spelen zich sterker", op het terrein bij Dommelzicht.

Dit en andere kinderspellen, races, muziek, eet- en drinkkraampjes zorgen voor een geanimeerde middag voor jong en oud. Het succes van kinderspellen van vorig jaar wordt uitgebreid. De Rooise Scouting bouwt een avontuurlijke, maar veilige, touwbrug voor kinderen over de Dommel. (Groot)ouders, vriendengroepen en passanten kunnen genieten van muziek van DJ Mastreat, opkomend Roois talent Tim van de Bersselaar.

Om 15.00 uur wordt door een deskundige jury het Mooist Gekleurde Klumpke gekozen, waarna deze voor de speciale kinderrace in de Dommel worden gestort. De opbrengst van de middag komt ten goede aan twee mooie kinderdoelen:

  • Kiwanis Kinderhand, een financieel platform dat ervoor zorgt dat minder bedeelde kinderen niet aan de kant hoeven te blijven staan.
  • De Rooise Stichting Hulp aan Nepal, die zorgt dat scholen in Nepal, na de aardbeving, weer herbouwt worden en/of armlastige kinderen in bergdorpen ook naar school kunnen.

Om een inkijk in het dagelijkse leven van Nepalese kinderen te krijgen, staan ook mensen in de Nepalkraam. Hier kun je proeven van het nationale volksgerecht en zijn de mensen in de stand graag bereid hun kennis van Nepal te delen. Komende zondagmiddag zijn het voorterrein bij Dommelzicht en het deel van de Dommel omgetoverd tot één evenemententerrein. Loten voor de Finale Klumpkesrace kunnen nog tot ca. 15.00 uur ter plekke worden gekocht. Het kinderdoelenfestijn begint om 14.00 uur.