Peter van de Kerkhof
Peter van de Kerkhof

Zorg Coöperatie Rooi verwelkomt 150e lid

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een jaar geleden startte de Zorg Coöperatie Rooi officieel haar activiteiten met de opening van het kantoor in Campus Fioretti aan de Kasteellaan. Bijzonder is dat bij dit eenjarige bestaan ook het 150e lid verwelkomd mag worden.

Inderdaad, hij is best wel een bekend gezicht in Rooi:  Peter van de Kerkhof. Sinds 10 jaar wonend in de Heikant, maar vooral bekend van bijzondere activiteiten zoals de Britse Automobieldagen in Sint-OEdenrode. Hij straalt nog bij de gedachte aan de vele mooie grote evenementen die hij organiseerde, maar ook bij de badmintonsport, het Roois Kultureel Kontakt en het Roois Gemengd Koor is Peter geen onbekende.
Zijn vrouw Agnes heeft hem daarbij altijd gesteund en was altijd aanwezig. Helaas wordt ze de laatste jaren hierin geremd door haar (spier)ziekte. Dat is mede de reden waarom Peter en Agnes besloten hebben om lid te worden van Zorg Coöperatie Rooi. Beiden worden ze een dagje ouder en in de toekomst zal toch meer hulp nodig zijn. Vraag is: wie kan hen daarin helpen en sturen?
Peter en Agnes hebben een uitgebreide vrienden- en kennissenkring waarvan ze veel steun ontvangen, maar daarin werden ze ook opmerkzaam gemaakt op het bestaan van de coöperatie. Zeker toen hun vaste hulp en steun wegens fysieke klachten haar activiteiten moest opgeven, werd deze vraag actueel. De korte lijnen, het persoonlijk contact en het feit dat het een vrijwilligersorganisatie betreft, sprak het duo aan. "Als je verwacht dat je in de nabije toekomst meer zorg nodig zult hebben, is het fijn wanneer iemand je helpt bij je zoektocht naar de juiste hulp in het woud van regels en bureaucratie", zegt Peter. Ze hebben inmiddels een keer contact gehad met de zorgcoöperatie en dat beviel hen goed. Peter: "We kunnen nog veel zelf en we tellen nog  echt wel onze zegeningen, maar het is goed om een organisatie achter de hand te hebben voor raad en daad."
Dat wil de zorgcoöperatie graag doen, helpen bij zaken die je niet alleen kunt. Peter en Agnes ondersteunen de uitgangspunten meer handen aan het bed en minder voeten onder het bureau! Wilt u ook meer weten over de Zorg Coöperatie Rooi? Kijk dan op de website www.zorgcooperatierooi.nl