Afbeelding

"De Borchmolendijk is nog steeds gezellig"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Mia de Leijer woont inmiddels al bijna zestig jaar op de Borchmolendijk. Het is er iedere dag genieten. Deze maand wordt zij 85 en als het aan Mia ligt geniet ze nog voor een lange tijd op 'haar stekkie'.

"Wat zo fijn aan de Borchmolen is, is het feit dat het zo gemoedelijk is. Dat is altijd zo geweest. Vroeger was dat al. Toen hielpen we elkaar met strijken en gingen we zelfs met elkaar samen op vakantie. Gelukkig hebben wij nog steeds een goede band met de buurt, dat maakt het wonen en leven enorm prettig.

Dat het bij Mia de zoete inval is, is meteen duidelijk. We zitten nog maar net aan een glaasje jus d'orange of er zijn al drie mensen aan de deur geweest. "Ik ben een mensenmens, en dan is het fijn als de buurt dat ook is.

In het huis waar Mia woont is het alsof je even terug in de tijd gaat. De oude tegeltjes zitten nog op de muur en zelfs de oude bar is nog in het huis te vinden. Of ze nooit last heeft van de herrie van het centrum, daar is Mia stellig in. "Het is de kostwinning voor die mensen en dat gun je ze, hoe dan ook."

"Ik kan niet zonder mensen. Dat zit in me. Uiteindelijk moeten we elkaar blijven helpen. Je spulletjes in Rooi blijven kopen, gezelligheid en bij elkaar op de koffie blijven gaan. We hebben hier al zo veel mooie momenten beleefd. Bijvoorbeeld toen Monique van den Bosch Olympisch Kampioen tafeltennis werd. We hebben er toen met z'n allen voor gezorgd dat zij een mooi onthaal zou krijgen. Dat doe je als buurt, samen. En dat is nog steeds zo. Je moet er zelf wat van maken. Gelukkig is het op de Borchmolen altijd heel gezellig. Ik zou er voor geen goud meer weg willen."