Vrijwilliger worden? Meld je aan!
Vrijwilliger worden? Meld je aan!

Dertien is geen ongeluksgetal

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maatjesproject Match van Stichting Oosterpoort bestaat al 13 jaar en heeft in die jaren juist veel geluk gebracht! Al meer dan 500 keer zijn een vrijwilliger en kind aan elkaar gekoppeld oftewel gematcht. Door het grote succes zijn er nieuwe kinderen aangemeld uit Sint-Oedenrode. Daarvoor is Match op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers (18+) uit de buurt.

Op donderdagavond 1 september (19.30uur tot 21.00uur) houdt Match aan de Kamperfoeliestraat 60 in Oss een informatiebijeenkomst om mensen te informeren over het bijzondere project.

Match koppelt een vrijwilliger aan een kind (6 t/m 18 jaar) dat door verschillende omstandigheden een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Koppels ondernemen wekelijks een dagdeel gezellige en ontspannende activiteiten met elkaar. Wat zij gaan doen, beslissen ze samen. Denk aan een potje voetballen, ijsjes maken of een uitje met de trein. Match zorgt ervoor dat een kind en vrijwilliger gedeelde interesses hebben en goed bij elkaar passen. De afgelopen 13 jaar heeft Match zich volop ontwikkeld. Het uitgangspunt is echter nooit verandert; Elk kind verdient aandacht! Bij Match krijgen kinderen een dosis positieve en individuele aandacht. Match zorgt ervoor dat het kind even kind kan zijn, ontspant en de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Een vrijwilliger wordt zorgvuldig voorbereid op de koppeling door een kennismakingsgesprek, training en professionele begeleiding gedurende de koppeling.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt het project verder toegelicht door Matchbegeleider Tesse van Boxmeer. Er zal een informatiefilmpje worden getoond en daarnaast komt een vrijwilligster van Match vertellen over haar ervaringen. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de bijeenkomst te komen, maar wel interesse hebben kunnen bellen met nummer (0412) 46 53 00 of kijken op de website van Match www.oosterpoort.org/match