Afbeelding

Word jij het nieuwe First Lego League teamlid?

Algemeen

Sint-Oedenrode - First Lego League (FLL) is een internationale wedstrijd gebaseerd op lego voor leerlingen van 8 t/m 14 jaar. Dit wordt georganiseerd door FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). In de Benelux wordt de FLL gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie.

Bij FLL bouwen kinderen een robot van lego. Met het programma Mindstorms programmeren zij de robot om verschillende opdrachten (missies) uit te voeren. Een keer per jaar is er een officiële wedstrijd waarbij teams strijden om de meeste missies door de robot uit te laten voeren. Ieder jaar is dit gekoppeld aan een ander project. Daarnaast is het team actief tijdens de Techniekmiddagen op Mariëndael.

Vanaf eind augustus komen Mariëndael elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar in om te bouwen en te programmeren.Vind jij het leuk om te programmeren, samen te werken of ben je juist goed in creatief denken en wil je graag nieuwe dingen leren, dan ben jij misschien wel het nieuwe teamlid. Loop gerust vanaf eind augustus een keer binnen om kennis te maken met de Lego League. Mariëndael is daarnaast ook nog op zoek naar ouders die als coach het team willen begeleiden en die daarvoor komend schooljaar ingewerkt willen worden. Technische kennis van het programmeren is handig maar zeker niet noodzakelijk. Mocht je belangstelling hebben of meer informatie willen dan kun je contact opnemen met Cultureel Centrum Mariëndael.