Afbeelding

Rooise wint Nationale KaasKwis

Algemeen

Sint-Oedenrode / Best - Marja Legius, inwoonster van Sint-Oedenrode, heeft de Nationale Stompetoren Kaaskwis gewonnen.

In de afgelopen maanden konden alle Nederlanders meedoen met de online Kaaskwis, georganiseerd vanuit het exclusieve kaasmerk 'Stompetoren'. Hierbij moesten verschillende soorten kaas onderscheiden worden. "Ik ben een groot liefhebber van kaas, ik ben blij dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen", aldus Marja.
Marja kwam in aanraking met de quiz via de Sociale Media. "Een kennis tipte me: dat is echt iets voor jou Marja!" De quiz werd landelijk in de Stompetoren verkooppunten gepromoot en ook via de Sociale Media veelvuldig verspreid. De hoofdprijs, een weekend weg & verwenarrangement voor twee, werd overhandigd in Kaashuis Best, het dichtstbijzijnde verkooppunt van Stompetoren kaas in de regio.
Stompetoren kaas staat aangeschreven als 'de lekkerste kaas van Nederland'. De kaas wordt gemaakt bij de CONO kaasmakerij en wordt in een speciaal rijpingspakhuis gerijpt. De vele (inter)nationale prijzen bevestigen de unieke smaak & smeuïgheid van de kaas. "Dit was de eerste keer dat we de Nationale Stompetoren Kaaskwis hebben georganiseerd, maar gezien de vele reacties zullen er andere jaren vast nog volgen", aldus Peter Verweij, commercieel medewerker van Stompetoren kaas. "In september bestaan we 80 jaar, dan hebben we weer leuke activiteiten in petto." Uiteraard kon bij het overhandigen van de prijs een passend kaaspakket niet ontbreken.