Afbeelding

Avontuur Parijs meer dan geslaagd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ja ja, het is ze gelukt. Anne en Veerle hebben Parijs in vijf dagen fietsen gehaald! Het was een hele zware tocht met veel plezier, afzien en genieten. De dames hadden naar eigen zeggen continu tegenwind wat de rit met de tandem niet makkelijker maakte.

Tijdens de reis fietsten Veerle en Anne kilometers langs de graanvlaktes in Noord-Frankrijk waar zij niemand tegenkwamen. Een bijzondere ervaring, zo zeggen zij zelf. "Geen restaurants, terrasjes of winkels, geen mensen alleen maar huizen en kerken. Wij vroegen onszelf echt af waar iedereen heen was," aldus Veerle.

Op de tweede dag waren er wat problemen met de versnelling. Op dat moment was alleen versnelling drie nog te gebruiken, en dat in de bergen. Uiteindelijk heeft een eigenaar van een pension ervoor gezorgd dat een plaatselijke fietsenmaker open zou blijven zodat de fiets gerepareerd kon worden.Vijfenveertig kilometer voor Parijs werden de twee avonturiers herenigd met hun ouders, zodat zij samen naar het hart van de stad konden fietsen. De Eiffeltoren! De vreugde was groot toen ze de toren eindelijk bereikt hadden.

Volgens beiden was het een avontuur om nooit te vergeten. "Ondanks het afzien zouden we het avontuur zo weer aan gaan. We zijn nog zoekende naar het volgende. Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom." Laten de twee vriendinnen weten.