Veerle en Anne (r) op de tandem
Veerle en Anne (r) op de tandem

Op de tandem naar Parijs

Algemeen

Sint-Oedenrode – "Vorig jaar lachten onze ouders alleen maar toen we vertelden dat we op onze skeelers naar Brussel gingen. Ze hadden niet verwacht dat we het ook echt zouden doen. Nu geloven ze het wel", doelt Veerle Wouters op haar actie om samen met goede vriendin Anne van Esch op de tandem naar Parijs te fietsen.

Adviezen slaan de meiden in de wind. Toen ze vorig jaar oefenden voor de lange skeelertocht werden ze door een boer geadviseerd om in ieder geval nooit naar België te skeeleren. 'Daar zijn teveel kinderkoppen' vertelde hij hen wijs, zonder van de plannen af te weten. "We keken elkaar toen wel even aan, maar konden er alleen maar om lachen. We hebben het uiteindelijk gewoon gedaan", blikt Anne terug. 'Gewoon' was het niet helemaal. Veerle hield er een flinke wond aan haar voet aan over.

Wat dat betreft lijkt de fietstocht met de tandem wat veiliger, al is de afstand verder en weet je natuurlijk nooit wat je allemaal mee gaat maken. De ouders van de twee meiden staan helemaal achter de keuze. Veerle: "Die vinden het alleen maar mooi, want zij fietsen iedere berg op die ze tegenkomen. Voor hen is het dan ook een goed excuus om ons achterna te komen. Net voor Parijs spreken we af, zodat we de laatste meters samen kunnen doen."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant