Afbeelding

SNS Ollands Mooiste trekt richting Groesbeek

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wat ooit begon als een rit voor ongeveer tweehonderd renners is inmiddels uitgegroeid naar een toertocht van formaat. Dit jaar wordt op 22 mei de vijfde editie gehouden van SNS Ollands Mooiste en de organisatie hoopt de 500 deelnemers aan te kunnen tikken. De renners worden deze keer richting Groesbeek gestuurd en er is een speciale route voor E-bikes uitgezet.

SNS Ollands Mooiste heeft het predicaat van twee sterren. Daarmee voldoet het aan ontzettend veel eisen. Een derde ster – wat betekent dat de ronde zich 'klassieker' mag noemen – ambieert het bestuur van wielertoerclub Gerry van Gerwen, maar is geen absolute must. Wellicht dat ze daar in de toekomst nog voor willen gaan. Een tocht van twee sterren behelst ontzettend veel organisatie. Overal wordt voor gezorgd; er rijdt een materiaalwagen rond om pechvogels te helpen, de EHBO staat paraat in geval van nood, de route is veilig en bovendien zeer professioneel uitgepijld. Pal voor de rit start, wordt de route nogmaals gecontroleerd of alle bordjes nog hangen.

Er zijn deze editie drie rondes gerealiseerd. Een ronde van 130km voor de getrainde renner, een ronde van 80km voor de sportieve renner en een wat meer bescheiden ronde van 50km voor de recreant en de E-bike. Hiermee speelt de organisatie in op de hedendaagse behoefte. Er zijn steeds meer E-bikes die gebruik maken van het fietspad. De organisatie speelt daar nu dus op in door speciaal voor hen een route uit te zetten. De route voor gezinnen van 25km vervalt dit jaar, maar uiteraard zijn ook zij welkom. De kortste afstand leent zich prima voor jonge gezinnen om mee te rijden.

De routes krioelen door het Brabantse landschap en laten prachtige plekjes zien. De langste route vindt via Noord-Limburg de weg richting Groesbeek. Een populaire omgeving voor wielrenners. Tussen 8.00 en 11.00 uur kunnen de 80km en 130km rijders starten. De 50km route begint vanaf 9.00u en inschrijven kan tot 13.00u. Kosten: 80 / 130km 4eu voor leden NTFU, anders 5eu. 50km: 3eu voor leden NTFU, anders 4eu. Start en finish is bij café d'n Toel in Olland. Daar wordt gezorgd voor de juiste wielersfeer en Michael Toelen en zijn personeel staan klaar om iedereen van dienst te zijn. Even als de tientallen vrijwilligers van WTC Gerry van Gerwen. Mede dankzij hen is de tocht mogelijk.

De routes zijn dus uitgepijld, maar er zijn ook GPS-bestanden beschikbaar via www.wtcgvg.nl