Afbeelding

Collecte Dai Ippo en Oranje Fonds

Algemeen

Sint-Oedenrode - Budovereniging Dai-Ippo collecteert samen met Oranje Fonds onder de titel" Opbrengst voor activiteiten en sociale initiatieven in Noord-Brabant." Van 17 mei tot en met 21 mei zal Budovereniging Dai-Ippo samen met het Oranje Fonds collecteren in Sint-Oedenrode. Van het bedrag dat Dai-ippo collecteert, krijgen zij zelf de helft. Daarmee kunnen zij verschillende activiteiten bekostigen zoals het judokamp en het Sinterklaasfeest. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Noord-Brabant. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

De Budovereniging tracht haar contributie zo laag mogelijk te houden, zodat de judosport laagdrempelig blijft in Sint-Oedenrode. Zowel jong (al vanaf 3 (!) jaar) als oud vinden minimaal eens per week de judomat in de sporthal de Kienehoef. Vele op recreatieve basis, maar sommigen worden echte wedstrijdjudoka's met aan sprekende titels.

De club bestaat uit heel veel jeugd. Ruim 70  procent van het ledenbestand is onder de 12 jaar. Om naast de judosport de club ook voor hen aantrekkelijk te houden worden er ook enkele andere activiteiten georganiseerd. De gelden die worden opgehaald tijdens de oranjefonds collecte en de worstenbroodactie van bakkerij Bekkers in de decembermaand worden volledig gebruikt om deze kosten te dekken. Komende maand lopen er daarom 10 tot 15 collectanten in de wijken Kienehoef, Armehoef, Cathelijne, Kinderbos, Rijsingen en Heide. Mocht u ons als collectant willen helpen dan zien we graag een mailtje naar bestuur@dai-ippo.nl
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro's op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: "Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen."

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.