Afbeelding

Wim van Rooij verrast door medebestuursleden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zelden tot nooit komt de Stichting Behoud Martinuskerk bijeen buiten vergaderingen om. Laat staan met de partners van de bestuursleden erbij. Maandagmiddag werd er een uitzondering gemaakt. Het bestuur kwam om een bijzondere reden bij elkaar in De Helden van Kien.

Voorzitter Fried van den Brand had namelijk een verrassing. Hij wilde maar wat graag zijn dankbaarheid uiten aan enkele personen binnen zijn organisatie waarvan één persoon in het bijzonder: Wim van Rooij. Nadat Fried Theo Jansen nogmaals feliciteerde met zijn verkregen lintje van de Koning en hem bedankte voor de jarenlange inzet als penningmeester richtte hij zich al snel tot Wim. "Je bent al meer dan 27 jaar secretaris", begon Fried. "Dat zijn 306 vergaderingen waarvan je er maar één (!) hebt gemist! Daarnaast ben je iemand die nooit te laat komt en waar we altijd een beroep op kunnen doen. Ik weet nog dat je zei 'Fried, wanneer begin je eens met acties?' Daarna zijn we gestart met de eerste vergadering. Ik heb je altijd enorm gewaardeerd om je inzet, je fanatisme. Altijd ging je door. Ook als het tegenzat, was jij het boegbeeld van onze stichting." Mooie woorden voor Wim, die van zijn collega bestuursleden een cadeau kreeg en een echte oorkonde. Zijn taken werden (nog niet officieel) overgedragen aan André van den Warenburg. Dat werd met applaus begroet. Wim kon er wel om lachen. "Proficiat met het vele werk", grapte hij.

Behalve deze twee mannen werden ook Ben van de Laar en Jos van Acht in het zonnetje gezet. Ook deze twee heren zetten zich al vanaf de start van de stichting in voor – in eerste instantie – restauratie en onderhoud van de Martinuskerk. "Zonder jullie was er al lang geen kerk meer", merkte de voorzitter op, die zelf eveneens geëerd werd voor bewezen diensten. De middag maakte eens temeer duidelijk hoe hecht de club is. Ze zijn niet voor niets zeer waarschijnlijk het langst zittende bestuur van Sint-Oedenrode. Met de meeste ervaring, want samen krijgen ze veel goeds voor elkaar met als meest recente voorbeeld het realiseren van het carillon.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding