Afbeelding

Arno Bloks clubkampioen 2016

Sport

Sint-Oedenrode - Met nog één wedstrijd te spelen heeft Arno Bloks zich nu al verzekerd van het clubkampioenschap van RDS. Moest Arno vorig seizoen genoegen nemen met de tweede plaats; dit seizoen heeft hij vanaf de start van de interne clubcompetitie zich gemanifesteerd als de belangrijkste kandidaat om de titel over te nemen van de kampioen van vorig seizoen, David Riupassa.

Na twintig wedstrijden hoefde Arno slechts drie remises toe te staan en verloor slechts één wedstrijd. De concurrentie moet nog één of meer wedstrijden spelen en kan hoogstens nog spelen voor plaats twee. Voor de tweede plaats komen nog drie spelers in aanmerking. Leo van Vlerken en David Riupassa hebben daarbij de beste papieren. Outsider Martien van Erp maakt eveneens nog kans om zich te mengen in de strijd voor plek twee.
In groep B gaat Piet Gabriëls aan de leiding. Hij wordt op de voet gevolgd door Gijs van Aarle. Tussenstand groep A: 1. Arno Bloks met 35 punten uit 20 wedstrijden. 2. Leo van Vlerken met 26 uit 19. 3. Davis Riupassa met 25 uit 17