Goede overwinning door sterke eerste helft

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag thuis tegen Tovido uit Esch. Twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dit seizoen troffen ze elkaar al drie keer, waarvan Odisco twee keer won. Iedere wedstrijd liggen de ploegen dicht bij elkaar.

Odisco begon sterk en vooral effectief aan de wedstrijd en stond na 7 minuten op 4-0. Hier had de ploeg maar vijf kansen voor nodig. Doelpunten kwamen van Maré Meijs, Lisa Wouters, Floor van Heeswijk en Myrthe van Heereveld. Daarna werd Odisco in de aanval een beetje onrustiger en slordiger, maar door sterk te verdedigen en te scoren op de juiste momenten kon Odisco uitlopen naar een 7-1 ruststand (doelpunten van Marlon van Heeswijk, Meike Leenderts en Lienke Merks).
In de rust werd de dames verteld scherp te blijven, maar vooral rustig te blijven korfballen. Ze speelden goed en zonder rare dingen kon de winst niet meer in gevaar komen. De dames uit Olland wisten echter dat de wedstrijd nog niet was gewonnen, want Tovido is een ploeg die niet snel opgeeft. Na rust begon Odisco met slordige, korte aanvallen. Daardoor kwam er druk op de verdediging en kon Tovido twee keer scoren (7-3). Maar Meike Leenderts vergrootte de voorsprong weer in korte tijd met twee doelpunten. Odisco speelde de wedstrijd uit met lange aanvallen. Tovido scoorde nog een enkele keer, maar weer wist de thuisploeg steeds op de juiste momenten te scoren, waardoor het verschil in de stand niet meer kleiner werd. Via Lisa Wouters (2x) en Meike Leenderts werd de eindstand op 12-6 gezet. Zaterdag speelt Odisco om 17.00 uit tegen Vessem in Vessem.