De complete cast van Theater Productie Groep 14+
De complete cast van Theater Productie Groep 14+

En ze leefden nog lang

Cultuur

Sint-Oedenrode - Wie wil weten of ze niet alleen lang, maar ook nog gelukkig leefden, zal komend weekend naar 'Theaterfestival Windkracht 16' in Mariëndael moeten komen. Daar is vrijdagavond te zien hoe het stuk 'En ze leefden nog lang' af loopt. 'Windkracht 16 begint, die avond met drie stukken van verschillende toneelgroepen van Phoenix. Ook zaterdag zijn er nog drie opvoeringen.

Vorige week donderdag repeteerde de achtkoppige Theater productie groep 14+ voor de laatste keer hun stuk. Eigenlijk zouden ze morgen ook nog een keer moeten repeteren, maar dan zitten veel spelers voor een schoolreis in Parijs. Maar omdat bij de laatste repetitie bijna alles goed ging en er toch nog een generale repetitie komt, hebben de jonge toneelspelers er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Plezier bij repetities
"Wij zijn na de kerstvakantie met de repetitie van dit stuk begonnen", vertellen Bente Rust, Elise Alkemade, Lida Groenen en Mika van Heeswijk enthousiast na afloop van de repetitie. Elise zegt dat ze al enorm veel plezier heeft bij de repetities. Mika daarentegen vindt het moment als de groep voor de eerste keer opkomt geweldig. "Je weet dan dat je er moet staan want de zaal zit vol. Je moet dan presteren en dat geeft een kick. Maar dat betekent niet dat de repetities niet leuk zijn", zegt hij er snel achter aan.

Gekozen voor...
Ondanks dat de repetities voor het toneelstuk pas na Kerstmis zijn begonnen, wil dat niet zeggen dat de groep voor die tijd stil heeft gezeten. "De toneellessen zijn in september begonnen", vult Bente aan. "Tot de kerstvakantie hebben vooral theater- en improvisatie-oefeningen gedaan. Verder hebben we drie toneelstukken gelezen. Uit de drie stukken, die onze docente Annabelle Morvan voorstelde, hebben we als groep 'En ze leefden nog lang' gekozen", vertelt Lida.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week