Nijnsel komt dit weekend pas laat op dreef

Nijnsel pas laat op dreef

In Reusel leed vv Nijnsel/TVE Reclame destijds een zure nederlaag. Een zeer vroege achterstand die niet meer kon worden gerepareerd. Het hebben van revanchegevoelens is overdreven want in de meeste gevallen heb je de nederlaag aan jezelf te wijten.

Reusel/FAES Group begon afgelopen zondag frank en vrij aan de wedstrijd en leek zich erg goed thuis te voelen op het kunstgras van Nijnsel. Het combineerde er lustig op los en zocht brutaal de aanval. Nijnsel had daar aanvankelijk weinig tegenover te stellen. Het werd echter al vrij snel duidelijk dat de bezoekers hun spits misten want de aanvallen strandden in de meeste gevallen in de buurt van de zestien in schoonheid waar de geconcentreerde verdediging van de gastheren, af en toe met enig kunst- en vliegwerk, weinig weg gaf. Aan de andere kant bleven de kansen beperkt tot een ziedend schot op de paal van Johan van der Pas in de 33e minuut. Kortom, met de 0-0 in de rust kon iedereen prima leven, al was 'geelblauw' in de omschakeling wel net iets sneller en geraffineerder. Een smet op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van het talent Rick van der Vleuten.
Na een heerlijk kopje warme zoethoutthee van restaurateur Geert van de Wijdeven waren opnieuw de bezoekers die het eerst aan de bel trokken door zowel in de 56e als de 61e minuut gevaarlijk voor het Nijnselse doel op te duiken. De eerste kans werd gemist door een staaltje klassieke onkunde en de tweede door kordaat optreden van de Nijnselse goalie Van Zutphen. In de achterhoofden van de talrijke toeschouwers werd langzaam maar zeker al een '0-0' tot een reële mogelijkheid getransformeerd, maar een kwartier voor tijd slaagde, opnieuw, Stefan Hulsen erin om dit scenario om zeep te helpen. Voordien was de gevreesde spits redelijk onzichtbaar maar in de 73e minuut verscheen hij oog in oog met de vijandelijke Kempische sluitpost. Hij wachtte een 'splitsecond' en lepelde vervolgens koelbloedig de bal over de verbouwereerde keeper. Een vreugde-explosie volgde en deze was amper geluwd toen dezelfde Stefan Hulsen een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet los liet die door de Reuselse doelman echter verkeerd werd beoordeeld. Nick Dortmans was er toen als de (scharrel)kippen bij om deze ernstige omissie af te straffen en de bal in de goal te lopen. Dit was duidelijk te veel voor de bezoekers en vervolgens kregen de Nijnselse voorwaartsen nog meerdere kansen om de score een nog rianter aanzien te geven. Dit zou echter te veel van het goede zijn geweest. Een laat uit het vuur gesleepte overwinning die dankzij het met professioneel geduld wachten op kansen zeker niet onverdiend mag worden genoemd.
Met Pasen is vv Nijnsel vrij terwijl meerdere clubs in '3D' achterstallige wedstrijden gaan inhalen, zelfs op zaterdag èn maandag, mag onderhand ook wel. Ook gaat de klok dan een uurtje vooruit.
Vervolgens gaan de geelblauwen op zondag 3 april op bezoek bij Dommelen, een van de mooiste wedstrijden die we dit seizoen in Nijnsel hebben mogen aanschouwen. Genoemde club is de afgelopen maanden behoorlijk weggezakt maar dat is geenszins een garantie voor drie punten. De 'top vier' geeft elkaar nauwelijks iets toe, dus de verbeten jacht op een topklassering duurt onverminderd voort.