Afbeelding

Rooi in teken van Fashion & Food Festival

Algemeen

Komend weekend zal Sint-Oedenrode in het teken staan van 'Fashion' en 'Food'.

Een begeesterde club vrijwilligers is al maanden bezig met de voorbereidingen van het Fashion & Food Festival. Vanaf donderdag wordt een immense tent opgebouwd om het festival plaats te laten vinden op de Rooise Markt.

Vrijdagavond brengt je terug naar de jaren '80 en '90 met 'Fashion and Food Flashbacks'. Tijdens deze avond krijgt het publiek fingerfood gerechten aangeboden (o.a. van Lounge 8, Bakker Bekkers) bereid door de lokale horeca. De band Music Men (bekend van OneTwoTrio) zorgt voor de muzikale invulling met als hoogtepunt 'Ben Liebrand…In The Mix'. De DJ is wereldwijd bekend om zijn remixen van bekende hits welke al ruim een decennia te horen zijn op Radio Veronica. Hij is de inspirator van hedendaagse DJ's zoals Tiësto en Armin van Buuren. Danseressen in 80's en 90's stijl completeren de show. Een dag later is het tijd voor de uitverkochte Fashion and Food Fabulous Dinnershow. Een avondvullend all-in programma.

Fashion and Food Family op zondag
'Fashion and Food Family.' Dat is de titel van het zondagevenement. Het paviljoen is gratis voor iedereen geopend. Gedurende de dag zijn er diverse workshops voor kinderen, zoals sushi maken (Lounge 8), cupcake versieren (Ceek & Zo), buttons maken (Inge Bollen), Kids fotoshoot (Aniek Nooien), Tattoo (clown Bloem) en haren vlechten (kapsalon Unique). In het paviljoen zijn proeverijen van lokale restaurateurs. Op de catwalk vindt een afwisselend programma van modeshows plaats met een speciaal kinderblok waarin zo'n 75 kinderen (dansschool vd Oever o.l.v. Neeltje van Kasteren) dansend de laatste kindermode tonen. Verder krijgt jong talent (o.a. leerlingen van Sint Lucas) letterlijk een podium. Zij showen hun ontwerpen. Het programma zal omlijst worden door dans (Noortje Vogels) en muziek van Pop & co. Zo treden de livebands Take Over en New Generation op. Samba Rooi speelt in de winkelstraten, want de winkels zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf 16.30 zal op de zijschermen in het paviljoen de wedstrijd PSV-Ajax uitgezonden worden.

Vanaf woensdag zullen er in de etalage kunstwerken te zien zijn van Rooise kunstenaars. Stuk voor stuk in het thema Fashion & Food . (Simon Wijnakker, Lia Bekkers, Hannie Dijkers- Hans Hoppenbrouwers, Jeanne Wijnakker, Hanneke Hermes, Annie Veldkamp, Sjors Driessen, Tekenen is Toveren pubergroep Chrislaine de Haan en Petra Thoen zorgen daarvoor.)