De klokken zijn inmiddels gegoten
De klokken zijn inmiddels gegoten

Tientjesactie Carillon Martinuskerk

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vijf weken geleden is door Mari Thijssen een actie gestart, waarbij inwoners uit Sint-Oedenrode werd gevraagd € 10,00 bij te dragen voor het nieuwe carillon van de Martinuskerk. Gemeente, fondsen en een aantal bedrijven hebben reeds de nodige middelen bij elkaar gebracht, maar het leek Mari leuk als ook de bevolking zich zou inspannen om het carillon te realiseren.

Zou het niet prachtig zijn als een heleboel Rooienaren straks kunnen aangeven: Prachtig Carillon, daar heb ik ook aan bijgedragen. Inmiddels is er al ruim € 1.000 binnen. Veel tientjes, soms ook nog wat meer. Een oproep: indien u nog niet hebt gestort, om ook een tientje over te maken op nummer NL56RABO 0198233000 t.a.v. Stichting Behoud Martinuskerk o.v.v. Carillon.

U heeft in DeMooiRooiKrant inmiddels kunnen lezen dat de 18 klokken van het carillon inmiddels al gegoten zijn. Binnenkort kunt u ze gaan bewonderen in de Martinuskerk, vooraleer ze op Paaszaterdag voor het eerst te horen zullen zijn. Als u dit leest, denkt u wellicht: "Ja een leuke actie". Dat hebben veel mensen gedacht. De actie wordt nog véél leuker, als nog meer inwoners gaan meedoen. Wacht dan niet langer op een goed moment, maar boek nu onmiddellijk dat tientje over. Dank aan alle mensen die de koe gelijk bij de horens hebben gevat en reeds hebben meegedaan.