Jeanne Soetens ontving de zilveren speld van het Brabants Heem
Jeanne Soetens ontving de zilveren speld van het Brabants Heem

Jeanne Soetens 25 jaar kernlid bij de heemnatuurgroep

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijdens de eerste lezing van de heemnatuurgroep van dit jaar is Jeanne Soetens in het zonnetje gezet door de vicevoorzitter van de Heemkundige kring, de heer Rien van Tilburg en door de vicevoorzitter van Brabants Heem, de heer Harrie Boot. Ze ontving een zilveren speld van het Brabants Heem, met een oorkonde en van de Heemkundige kring een mooi boeket bloemen.

  • Jeanne is ook lid van de heemnatuur groep in Liempde, die haar ook nog met een bloemetje kwamen verrassen. Samen met een leden van de kerngroep heeft Jeanne een flink aantal werkzaamheden verricht :
  • Al veel jaren de natuurbrug gecontroleerd over de A2 Liempde-Best, ze heeft daar tellingen verricht en statistieken bijgehouden, hierdoor heeft ze zelfs de landelijke pers gehaald.
  • Jaarlijkse controle van de kerkuilenkasten, schoonmaken van de uilenkasten, waarvoor hoog in de bomen moet worden geklommen. 's-Zomers elke maandag 't veld in om de natuur te volgen en materiaal te verzamelen voor o.a. lezingen op de scholen, waar de leerlingen uilenballen uitpluizen en waterdieren
  • Boomkikkers in de Mortelen monitoren en controleren. Lezingen geven en wandelingen organiseren voor de heemnatuur groep in Sint-Oedenrode maar ook elders.
  • Taken van Hein de Koning overgenomen, zoals media op tijd inlichten over alle activiteiten.
  • Onderzoekswerk in het park van het Damiaancentrum.

Jeanne is zeer begaan met de natuur, of het nu over vogels, insecten, amfibieën of planten en paddenstoelen gaat, ze is er van op de hoogte.