Ook sporthal 'De Streepen' krijgt zonnepanelen op het dak
Ook sporthal 'De Streepen' krijgt zonnepanelen op het dak

Groen licht voor plaatsing duizend zonnepanelen

Algemeen

Sint-Oedenrode/Veghel - De gemeenten Sint-Oedenrode en Veghel hebben, na een openbare aanbestedingsprocedure, de opdracht voor het leveren en monteren van zonnepanelen gegund aan E2 Energie te Duiven.

De zonnepanelen worden geplaatst op een aantal gemeentelijke gebouwen. Het gaat om het stadhuis van Veghel (tevens het toekomstig gemeentehuis van Meierijstad), cultureel centrum Mariëndael, zwembad De Neul en sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. 

Goede voorbeeld
Met dit gezamenlijke project willen de gemeenten invulling geven aan de duurzaamheidsambities. Ook in de gemeente Meierijstad staat duurzaamheid centraal. Met dit project willen beide gemeenten energiekosten besparen en een impuls geven aan duurzame energie en zo het goede voorbeeld geven aan inwoners en bedrijven en hen stimuleren om ook van zonne-energie en andere natuurlijke hulpbronnen gebruik te maken.

75 woningen
De hoeveelheid energie die met de duizend zonnepanelen wordt opgewekt, is op jaarbasis te vergelijken met het elektriciteitsverbruik van zo'n 60 tot 65 eengezinswoningen.