Tijdens de reptitie wordt plezier gemaakt
Tijdens de reptitie wordt plezier gemaakt

Voorbereidingen Klavertje Vier in volle gang

Cultuur

Nijnsel - Vanaf het moment dat Rooi Kermis achter ons ligt heeft Klavertje Vier haar nieuwe toneelscript opengeslagen. Alle vrije momenten staan voor de spelers van deze Nijnselse toneelvereniging in het teken van teksten leren. Niet zonder reden, ze staan namelijk voor de uitdaging om in maart wederom vijf keer Ontmoetingscentrum De Beckart in Nijnsel plat te spelen, ditmaal met de klucht "Drie maal twee is zes teveel".

Tijdens een avondvullend schouwspel ziet het publiek op bezoek bij Philip en Henriët Krommelin meer fout dan goed gaan. Miscommunicaties, verwijten en dubbele agenda's staan centraal in deze supersnelle klucht van Ray Cooney en John Chapman, die vertaald is door de enige échte koning van de lach, John Lanting.

Leon van Aalst, Rieky van de Ven, Betsy Verhagen, Willem van de Sande, Suzan Sijbers, Henk Dortmans, Betsie School, Maria van den Berg en Sander van de Ven doen onder leiding van Sharon Semeijn hun uiterste best om de uiteenlopende typetjes zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. De ene is nog vreemder dan de andere, leert een bezoek aan de wekelijkse repetitieavond.

"We zijn inderdaad sinds begin september hard aan het werken om het nieuwe stuk eigen te maken" bevestigd voorzitter Henk Dortmans. Er zijn al vele stappen gezet, maar er moet nog volop gesleuteld worden om op de bühne te verschijnen. Ook achter de schermen worden alle zeilen bijgezet om ervoor te zorgen dat alle details uiteindelijk kloppen. "Juist ja, ook onze vrijwilligers mogen zeker niet vergeten worden. Zonder deze vele handen zou optreden voor ons simpelweg niet mogelijk zijn. We zijn dan ook apetrots en zuinig op deze helden!" aldus Henk Dortmans.

Klavertje vier speelt op 11, 12, 16, 18 en 19 maart in. De Beckart in Nijnsel. Kaarten zijn nu al te reserveren via www.klavertjeviernijnsel.nl of telefonisch via 06-53367625.