Het officiële logo
Het officiële logo

Stichting Sportgala druk bezig met organisatie Sportgala 2016

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tijdens het Sportgala worden al meer dan 25 jaar op professionele wijze de sporters van Sint-Oedenrode gehuldigd. Ook worden de titels van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sporttalent van het jaar uitgereikt. We hebben in Sint-Oedenrode enorm veel talentvolle sporters. Sporters die met veel fanatisme en enthousiasme de kleuren van onze Rooise verenigingen verdedigen en sporters die hun hele leven wijden aan de sport. Dit talent vraagt dan ook om een jaarlijks Sportgala. Een gala waarin onze Rooise sporters ouderwets in de spotlight zullen staan. Een gala wat wordt georganiseerd op een vrijdagavond in maart 2016 in Grand Café en Zalencentrum De Beurs.

Als Stichting Sportgala Sint-Oedenrode organiseren wij het Sportgala. Maar wij doen dit niet alleen. Het gala wordt gedragen en mogelijk gemaakt door onze Rooise ondernemers. Vorig jaar werden de volgende ondernemers ambassadeur van het gala: MK2 audiovisueel, De MooiRooi Krant, Rabobank Hart van de Meierij, Grand Café & zalencentrum De Beurs, Van Kuringe Adviesgroep, Kalmann Mediaproducties, Van de Ven Accountants, DJ Sophie Francis, EMVO Techniek, Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan, Sportcentrum Van den Oever, Rooyse Autobedrijven, Van Berkelgroep, Landgoed De Rijt, Rango concepts, Aben Reclame Sint-Oedenrode, Jan Ebbenn Fotografie, Dansgroep UniQue en Bloembinderij De Keizerskroon. Deze betrokkenheid van Rooise ondernemers willen we behouden en waar mogelijk nog verder uitbreiden. Stichting Sportgala Sint-Oedenrode bestaat uit wethouder sportzaken Ad van der Heijden (voorzitter), Lin Schakenraad (secretaris), Ad van Kasteren (penningmeester), Cor Leijtens (algemeen bestuurslid), Rinus Pennings (algemeen bestuurslid) en René Dekkers (algemeen bestuurslid). Vanuit de gemeente wordt onze stichting ondersteund door het team Economie, Vrijetijd en Onderwijs in de persoon van Jacqueline van der Heijden.

Aanmelden kandidaten 2015
De aanmeldingsformulieren voor de kampioenen 2015 zijn vorige week verzonden aan de Rooise sportverenigingen. Ook Rooise sportkampioenen die lid zijn van een sportvereniging buiten Sint-Oedenrode kunnen voor informatie en het toezenden van aanmeldingsformulieren contact opnemen met de stichting via Jacqueline van der Heijden, telefoonnummer (0413) 481911, email: j.vd.heijden@sint-oedenrode.nl. Wij ontvangen uw aanmeldingen graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 15 december 2015. Daarnaast ontvangen we ook graag de aanmeldingen voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportvrijwillig(st)er 2015. En wanneer u een uitzonderlijk sporttalent binnen uw vereniging heeft horen wij dit ook graag!

Criteria
In het algemeen geldt dat kandidaten in Sint-Oedenrode moeten wonen. Echter wanneer zij, bijvoorbeeld voor studie of werk, tijdelijk niet in de gemeente Sint-Oedenrode staan ingeschreven, maar maatschappelijk sociaal (bijvoorbeeld via hun sport) wel nadrukkelijk aan Sint-Oedenrode zijn verbonden, wordt hiermee voldaan aan het criterium 'woonachtig in Sint-Oedenrode'.

Criteria voor te huldigen sportkampioenen
-Kampioen moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Oedenrode of lid zijn van een Rooise sportvereniging. Voor dit laatste geldt dat het kampioenschap is behaald onder de vlag van deze Rooise sportvereniging.
-Kampioen kan zowel jeugd als volwassene zijn.
-Kampioen moet lid zijn van een vereniging die (via de sportbond) is aangesloten bij NOC*NSF.
-Kampioen moet een door de sportbond c.q. NOC*NSF erkend kampioenschap hebben behaald.
-Kampioen moet een kampioenschap hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees, wereld, of Olympisch niveau of een 2de of 3de plaats hebben behaald op landelijk, Europees, wereld, of Olympisch niveau.
-De stichting behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken.

Criteria voor nominaties Sportman, Sportvrouw, Sportploeg
Om in aanmerking te komen voor de nominaties Sportman, Sportvrouw, Sportploeg gelden andere criteria. Hiervoor hoeft men géén kampioenschap op bovengenoemde niveaus te hebben behaald. Criteria zijn:
-Genomineerde moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Oedenrode.
-Genomineerde kan zowel jeugd als volwassene zijn.
-Genomineerde hoeft geen kampioenschap te hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees, wereld of olympisch niveau. In principe kan iedereen die een bijzondere sportprestatie heeft verricht hiervoor in aanmerking komen
-De stichting behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken.