Indië lag ruim drie weken varen van huis
Indië lag ruim drie weken varen van huis

DVD 'Rooise jongens in de Oost' te koop

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week werd in DeMooiRooiKrant de première van de film 'Rooise jongens in de Oost' aangekondigd. In die film vertellen zeven Rooise Indiëveteranen over hun tijd in Nederlands Indië, want in die voormalige kolonie vervulden zij hun militaire dienstplicht. Alleen de aankondiging van deze film heeft al veel reacties losgemaakt. Het zijn niet alleen familieleden van veteranen die benieuwd zijn naar de film en DVD.

Zowel bij de maker van de film, Hans van den Wijngaard, als ook bij de redactie van DeMooiRooiKrant, zijn veel vragen gesteld. Mensen willen graag weten of de film te koop is en of er kosten verbonden zijn aan de vertoning in Odendael op 19 november.

"Ja, natuurlijk is de film te koop", vertelt Van den Wijngaard. "We hebben de film juist gemaakt, omdat de veteranen hun verhaal graag voor de generaties na hen vast willen leggen. Zij vinden het belangrijk dat de dingen die zij meemaakten niet worden vergeten. Daarom is de film vanaf nu te bestellen via rooisejongensindeoost@gmail.com. De DVD kost 17,50 euro inclusief BTW en kan op het kantoor van DeMooiRooiKrant af worden gehaald. Mensen die de film alleen maar willen zien, zijn donderdag 19 november van harte welkom in Odendael. De entree bedraagt dan 3,50 euro inclusief een kop koffie of thee.

Van elk verkocht kaartje en verkochte DVD wordt 2,50 euro gedoneerd aan de veteranen. Met de opbrengst onderhouden zij het monument voor de gesneuvelde Rooise militairen op het kerkhof achter de Martinuskerk.