finalisten DD6 : Marieke Kapteijns en Nelleke van Gerwen - Anne de Koning en Marleen Onland
finalisten DD6 : Marieke Kapteijns en Nelleke van Gerwen - Anne de Koning en Marleen Onland

Rooise kampioenschappen tennis 2015

Sport

Boskant - Ook dit jaar waren er weer De Rooise Tenniskampioenschappen. Een toernooi waar de leden van de drie tennisverenigingen met elkaar de strijd aan kunnen gaan voor de felbegeerde titel "Roois kampioen".

De leden konden zich inschrijven in drie verschillende categorieën: dames dubbel, heren dubbel en gemengd dubbel. Het leuke van het toernooi is dat je ook samen kunt spelen met een lid van een andere tennisvereniging. We zagen dit jaar koppels die al jaren samen wedstrijden spelen, maar er waren ook heel wat gelegenheidsduo's.
Normaal speelt het toernooi zich af in de maand augustus, maar door de late zomervakantie is het toernooi verzet naar oktober. Het nadeel van deze periode was dat er heel wat wedstrijden werden gespeeld in herfstachtige omstandigheden en het minder fijn was om als toeschouwer buiten te kijken. In een week tijd werden er 150 wedstrijden afgewerkt op de sportparken van TV Nijnsel, TV Boskant en TV De Kienehoef. De organisatie had het goed voor elkaar, het toernooi is vlekkeloos verlopen. De finaledag is elk jaar op een ander sportpark, dit jaar was het de beurt aan TV Boskant. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de finalisten aangemoedigd. De finalisten waren aan elkaar gewaagd, meerdere partijen moesten worden beslist door het spelen van een derde set.

De uiteindelijke winnaars zijn geworden : HD3 Timo Foolen en Jeff Wilox, HD6 Marcel van de Koevering en Antwan van Summeren, HD 7 Arent van Dijk en Ad Kelders, HD 8 Ben van den Biggelaar en Ben der Kinderen, DD6 Nelleke van Gerwen en Marieke Kapteijns, DD7 Annelies van Kessel en Marjan van der Werff, DD8 Kim Dané en Bianca van Thienen, GD5 Pascal van Boxtel en Leonie Gevers, GD 6 Lex van Kempen en Rota Persoons en GD 7 Harrie Taks en Jacqueline van den Elsen.

Zo ziet winst eruit ; Marjan van der Werff en Annelies van Kessel