Dick Jan Veerbeek
Dick Jan Veerbeek

Dick-Jan Veerbeek nieuwe dirigent Fanfare Nos Jungit Apollo

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ze zijn alweer een aantal weken onderweg in aanloop naar het Sylvesterconcert. Ditmaal met nieuwe dirigent. Na een sollicitatieprocedure met een aantal proefdirecties was het voor fanfare NJA duidelijk. Dick-Jan Veerbeek wordt de nieuwe dirigent van Nos Jungit Apollo.

Dick-Jan werd geboren in Dinxperlo. Na de eerste muzikale grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de plaatselijke fanfare "Psalm 150", thans behorend tot de Nederlandse top-orkesten. Tegenwoordig dirigeert Dick-Jan voor verschillende fanfares in Aalsmeer, Hoogblokland en Schoonhoven en vanaf 2 september dus ook fanfare Nos Jungit Apollo.

Met de vraag of Dick-Jan al eerder had gehoord van fanfare NJA vertelde hij: "laatst kwam ik thuis nog een cassettebandje tegen uit de jaren 80 van de vorige eeuw toen de fanfare echt een toporkest was en aan topevenementen mee deed. Daarom is het een grote eer voor mij om met deze fanfare te mogen werken." In de tussentijd heeft dirigent Dick-Jan al een aantal veranderingen doorgevoerd; "Ik was bij het 'Concert voor de Vrijheid en vond dat de orkestklank niet helemaal tot zijn recht kwam. Ik heb daar toen over nagedacht en na een proefdirectie dacht ik, ja dat komt vooral door de opstelling." Verschillende instrument groepen zijn nu van plaats veranderd wat de klank ten goede komt.

Op de vraag wat de Rooienaren kunnen verwachten van de fanfare antwoord hij; "Daar ben ik zelf ook heel erg benieuwd naar want ik ken de club natuurlijk nog niet zo goed maar we hebben al met de muziekcommissie aan tafel gezeten en daar zijn al veel leuke ideeën ontstaan waarop we kunnen broeden, zodat we na het Sylvesterconcert een heel verassend programma kunnen voorschotelen". Zelf is hij vooral van plan om de fanfare in Sint-Oedenrode veel meer aan de man te brengen, om te laten zien wat een moderne fanfare kan tegenwoordig. Zijn verdere doelen voor het concert gaan voornamelijk over het aantrekken van meer jeugd. "Weer veel met jeugd werken zodat we een mooie jonge ploeg krijgen!"

Momenteel is Dick-Jan druk bezig in aanloop naar het jaarlijks Sylvester concert. De fanfare zal dan een leuk en afwisselend repertoire brengen.