De Prins van Papgat van vorig jaar
De Prins van Papgat van vorig jaar

Tip 8: Waar een wil is, is een weg

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ik heb aangeboden om dit jaar bij elke tip die de Prinskeuzecommissie mij aanlevert een passend verhaaltje te schrijven. Met tip 8 weet ik mij in eerste instantie helemaal geen raad, maar waar een wil is, is een weg. De vraag is alleen waar kan tip 8 in hemelsnaam nu mee te maken hebben en waarom wordt deze specifieke uitdrukking gebruikt om iets duidelijk te maken over de nieuwe Prins van Papgat? Gebruikt de nieuwe Prins dit gezegde misschien veelvuldig in het dagelijks leven? Als een soort van stopwoordje?

Met deze tip in ons achterhoofd mogen wij er van uit gaan dat de Prins van uitdagingen houdt in zijn werk en in de privésfeer. Dat hij een oplossingsgericht denkvermogen heeft, de grens opzoekt en tot het uiterste gaat om bepaalde uitdagingen tot een goed eind te brengen. Gezien eerder tips ga ik er van uit dat het een echte winnaar is die jammer genoeg wat veel werk met zijn Adjudant schijnt te hebben.

Natuurlijk kan de tip ook veel simpeler worden uitgelegd en gaat het hier om een ambitieuze Rooienaar met een functie waarvoor hij vaak in het buitenland verblijft. Normaal gesproken zal hij gezien de tijdspannen van het Carnaval, inclusief alle activiteiten in het voortraject die te maken hebben met carnaval geen 'Ja' zeggen op de vraag om Prins te worden van ons mooie Papgat. Maar waar een wil is……. Of hebben we hier te maken met iemand die nooit sport en nu een sportieve topprestatie heeft geleverd. Zou hij of zij de Alpe d'HuZes zijn op gefietst?
Het zal toch niet zo zijn dat wij de tip heel letterlijk moeten nemen en dat wij te maken krijgen met Prins Wil Pap. Een Prins met de naam 'Wil' en dat hij werkzaam is in de wegenbouw. Of een doorgewinterde mountainbiker die zo gedreven met zijn sport bezig wil zijn dat hij in elke pad wel een echte weg ziet om zijn race te vervolgen.
Vanuit de georganiseerde Jagersgroepjes verschijnen regelmatig foto's op de Facebookpagina Tips van Papgat. Vooral de Raiders van Papgat zijn hier druk mee in de weer. De foto met blauw-rode M&M's die zij afgelopen week plaatste zet mij aan het denken. Bij de Heikneuters (blauw-rood) lopen namelijk Mark en Mark rond die ook wel van een spelletje houden.
Alle tips en de foto's die de diverse Jagersgroepjes insturen zijn terug te vinden op de Facebook pagina Tips van Papgat. Je kunt je oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl