De bekende Rooise klomp
De bekende Rooise klomp

Heemkunde Kring komt met cursus klompen maken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het met de hand en machinaal maken van klompen staat inmiddels op de lijst van 'Immaterieel Erfgoed Nederland' . Maar met het opnemen in deze lijst is het niet vanzelfsprekend dat we dit ambacht ook kunnen behouden.

De Rooise Heemkundige Kring kan wel laten zien hoe vroeger met de hand klompen werden gemaakt, maar om dat zelf te doen is natuurlijk veel leuker. Daarom willen ze samen met andere kringen - in dorpen waar vroeger klompen met de hand werden gemaakt - een cursus opzetten om het 'ambacht' te leren. Omdat Rooi midden in het populierenlandschap ligt en we in deze regio ook een klompenhistorie kennen, willen de Heemkunde peilen of er belangstelling is voor een 'cursus zelf handmatig klompen maken'.

Waar en hoe de cursus zal worden gegeven moet nog worden ingevuld. Degenen die voor bovengenoemde cursus belangstelling hebben kunnen zich geheel vrijblijvend via e-mail opgeven met vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. e-mail: secretariaat@oudevrijheid.nl Heemkundige Kring De Oude Vrijheid.