Eric en Cor
Eric en Cor

Rooienaren op WK Kodokan Kata

Sport

Sint-Oedenrode - Eric Markgraaff en Cor van der Heijden moesten afgelopen zondag het spits afbijten tijdens het WK Kodokan Kata te Amsterdam.

Op vrijdag en zaterdag werd nog getraind op de warming-up mat in de sporthallen Zuid. En dan sta je plotseling naast de wereldkampioenen van vorig jaar. Het gaf Eric en Cor extra energie, want het is niet zomaar een toernooitje, dit WK. Ze zijn al jaren met judo bezig, maar de laatste drie jaar heeft het wedstrijd Kata hen een extra impuls gegeven. Het begon met het Kime-No-Kata en daar wisten ze zich al goed te profileren. Een onwillige knie van Cor gooide roet in het eten en de twee schakelden vrolijk over op het Kodokan- Goshin-Jitsu. Ook hier scoorden ze meteen hoog en daarmee was het begin gemaakt om zich te gaan specialiseren op dit Kata.

Met dit mooie Kata zetten ze afgelopen weekend tijdens het WK een puike prestatie neer. Er werd nog wel ergens een foutje gemaakt, maar het tweetal wist uiteindelijk een mooie score te behalen van 530 punten. De hoogste score ooit voor dit koppel. Dus wie weet waar dit zal eindigen als die kleine minpuntjes er ook nog uitgehaald kunnen worden.
Onder het oog van twee verschillende en zeer kritische jurycommissies gingen de twee poules van ieder tien koppels aan de slag. Technieken worden niet geheel hetzelfde gewaardeerd maar als men af gaat op de gescoorde punten hebben Eric en Cor toch een hele mooie 10de plek weten te behalen. Een van de Kata kopstukken van de Nederlands Judo Bond (JBN) vroeg het koppel na afloop dan ook om een demo te komen geven bij een landelijke lerarenbijeenkomst. Dit om dat hij vindt dat Eric en Cor het uithangbord mogen zijn. Voor de heren een groot compliment.