Het terrasconcert van vorig jaar werd druk bezocht.
Het terrasconcert van vorig jaar werd druk bezocht.

Kasteelconcert Roois Kamerkoor in Engelse sfeer

Algemeen

Sint-Oedenrode - De binnenplaats van Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode zal op 20 september aanstaande een Engelse sfeer uitstralen tijdens het jaarlijkse Kasteelconcert van het Roois Kamerkoor. In 2013 stond tijdens deze jaarlijks terugkerende activiteit van het koor in het teken van het afscheid van oprichter en muzikaal leider, Ad van de Wetering. Vorig jaar stond het veertig jaar jubileum van het koor centraal bij het optreden en gaf het programma een terugblik op het veertigjarig bestaan.

Dit jaar heeft Monique Joosten, debuterend vaste dirigent van het Roois Kamerkoor, Engelse koormuziek geselecteerd voor dit kasteelconcert. De liefde zal hierbinnen de rode draad zijn. Tot de geselecteerde liederen bevinden zich bekende liederen zoals van Dowland, Elgar en Stanford en minder bekende zoals de Prayers from the ark van Ivor R. Davies. Verder zingen de dames van het koor onder pianobegeleiding van Louis Joosten Three two-part songs van Benjamin Britten.
Kortom: het wordt een gevarieerd ochtendconcert met een programma dat uitstekend past in de bijzondere ambiance die Kasteel Henkenshage biedt. Hopelijk kan het geheel plaatsvinden onder een aangenaam nazomerzonnetje. Mocht het weer te wensen overlaten, dan vindt het concert plaats in het koetshuis van het kasteel. Het concert begint om 11.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €12,50. Dit is inclusief pauzedrankje en programmaboekje. Vrienden van het Roois Kamerkoor hebben gratis toegang tot het concert. Zij betalen alleen voor de consumpties.