Mark Elbers is één van de beste Elvis vertolkers van ons land.
Mark Elbers is één van de beste Elvis vertolkers van ons land.

Elvis Memorial Day naar de Markt

Algemeen

Toen Bernie de Brouwer stopte met café Van Ouds gaf hij het al aan: "de Elvis Memorial Day gaat gewoon door. Hoe dan ook!" Hij heeft woord gehouden, want het evenement gaat op 16 augustus plaatsvinden. Niet meer op het oude vertrouwde Kerkplein, maar op de Markt in Sint-Oedenrode. Het geeft de Elvis-fanaat alleen maar meer mogelijkheden in het organiseren van het evenement wat voor de negende keer gaat plaatsvinden.

Het is in één woord te omvatten: ruimte. Wat oppervlakte betreft gaat het evenement er flink op vooruit. Vol trots laat Bernie de tekening zien met daarop de indeling. "Tegen het oude raadhuis aan komen de oude auto's te staan. Voorheen pasten die niet allemaal op het Kerkplein, nu is er wel de ruimte voor. Aan de kant van de straat wordt een grote oplegger geplaatst door transportbedrijf Raaymakers uit Nijnsel. Daar zullen de optredens op plaatsvinden. Over de rest van het plein worden statafels neergezet, er komt een prachtige houten dansvloer zodat er flink gedanst kan worden en ook de kraampjes krijgen weer een plek", blikt De Brouwer vooruit. Alles gaat gebeuren voor het terras van De Gouden Leeuw, waar de organisator de samenwerking mee is aangegaan. "Bij slecht weer kunnen we dan altijd naar binnen. De Gouden Leeuw heeft een grote zaal waarin de optredens door zouden kunnen gaan."

Het belooft wederom een sprong terug in de tijd te worden. Met eerbied voor – natuurlijk – Elvis, maar vooral ook voor zijn levenswijze en tijdsfase. Alles op die zondagmiddag zal de sfeer ademen van de jaren vijftig en zestig. Daar hoort een Peter Built truck op schaal bij, die door het publiek zal rijden, de Elvis fanclub I'ts Elvis time, een kapper die echte rock and roll kapsels aan kan meten en natuurlijk suikerspinnen en popcorn. Het hele gezin komt op de Elvis Memorial Day aan haar trekken. Op Bernies gloednieuwe website www.elvispresleymemorialday.com staat nog meer informatie. Neem een kijkje, dan komt de stemming er al vast in. Meer info: http://www.elvispresleymemorialday.com