De gebroeders Van Kaathoven.
De gebroeders Van Kaathoven.

Uiteindelijk zijn we er met zijn vijven gekomen…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Santiago de Compostella is hot. Afgelopen maand hebben ook de gebroeders van Kaathoven de tocht naar het graf van de apostel Jacobus voltooid. Eenmaal thuis, vertellen zij in geuren en kleuren over hun reis.

"Nee we zijn niet vanaf Rooi gefietst", vertelt Tinus. "Daarvoor hadden we niet genoeg tijd. We zijn 6 juni thuis met de camper + bus vertrokken. Twee dagen later zijn we in Saint-Jean-Pied-de Port aan de voet van de Pyreneeën op de fiets gestapt. Tien dagen later waren we 860 kilometer verder in Santiago de Compostella en dat was een geweldige ervaring"
De eerste hele mooie en bijna zwaarste etappe was via de Napoleonsroute naar Roncevalles. We konden de eerste 5 uur – al fietsen en lopend - maar zo'n 25 km afleggen. Zonder trainingen en voorbereidingen was ons dit niet gelukt.

We hebben onderweg 2 dagen flinke regen gehad en als je dan door de rode Spaanse klei fietst plakt dit zo aan de banden dat je onmogelijk nog vooruit komt. De foto's die Tinus op zijn telefoon laat zien, geven wel aan dat het een flinke baggerbende was. In een autowasserette een eindje verderop werden de fietsen weer op en top gepoetst. "Om de regen voor te kunnen te kunnen blijven hadden we gezamenlijk besloten om onze rustdag te schrappen, achteraf gezien een goede beslissing", vertelt Peer. De daarop volgende etappes waren ook schitterend en konden we vooral genieten van de prachtige omgeving, het mooie weer en de vele pelgrims .

Lees verder in DMRK van deze week