Koen van der Wijst
Koen van der Wijst

Koen van der Wijst vijfde in Duitsland

Sport

Op zaterdag 16 mei werd in Ahnatal (D) een Three-nation cup gereden. Een wedstrijd tussen Duitsland, Nederland en België en is speciaal voor de jongere rijders en de Cruiser classes. In elk land zal zo'n wedstrijd verreden worden.

Met een groot deelnemersveld was het voor de rijders behoorlijk aanpoten en moest er scherp gereden worden. Kyro van Schijndel reed zich op zaterdag met twee keer een tweede en een derde plaats netjes door de manches heen. Door een slechte start en een grote stuurfout in de eerste bocht strandde hij in de achtste finale op een zesde plaats.

Op zondag 17 mei werd er in Ahnatal een internationale wedstrijd verreden waar rijders uit heel Europa aan konden deelnemen. Kyro van Schijndel won zijn eerste manche, in de tweede manche werd hij derde en in de afsluitende derde manche werd hij tweede. De achtste finale wilde helaas wederom niet lukken, ook op zondag eindigde zijn wedstrijd hier. Hij werd zesde. Koen v/d Wijst - die eerstejaars Junior Men rijdt en dit bepaald niet onverdienstelijk deed - werd zondag in de manches 2x tweede en 1x derde. Met een tweede plaats in de halve finale plaatste hij zich glansrijk voor de finale waarin hij heel knap vijfde werd.