Larissa Laenen
Larissa Laenen

Nijnselse ruiters succesvol in spring- en dressuurring

Sport

Sint-Oedenrode - Dit lange weekend was er veel paardensport voor de Nijnselse ruiters en ponyruiters. De Rooise ruiters organiseerde een springwedstrijd op de terreinen bij manege de Pijnhorst.

Op donderdag kwam Marwin van den Nieuwenhuijzen aan de start met zijn paard ERP van www.olland.biz en eindigde na twee foutloze rondes op de achtste plaats. Op vrijdag kwam Eline Peters met haar paard Forever Alve in aan de start. Na 2 foutloze rondes en 70.5 stijlpunten behaalde dit duo de vijfde prijs. Vervolgens gingen de balken 10 cm omhoog en was het tijd voor de klasse L. Monique Gevers startte haar paard Edimero Fl. Na een foutloze eerste ronde viel er in de barrage helaas een balk maar haar snelle tijd leverde een negende prijs op. Eline Peters startte haar paard Forever Alve ook in deze rubriek en behaalde na een balk in de barrage de dertiende prijs. Op zaterdag werd nogmaals een rubriek springen klasse L verreden. Daarin viel Ashley Peters met haar paard Balinda Fs in de prijzen. Ze behaalde een vijfde prijs na twee foutloze rondes. Hierna kwam Suzan van Gastel aan de start in de klasse M met haar paard Dr. Dre. Na twee foutloze rondes behaalde deze combinatie de vijfde prijs.
Op zondag was het de beurt aan de pony's. Larissa Laenen startte haar pony Kasandera in de klasse DL. Na een foutloze eerste ronde gingen Larissa en Kasandera vol goede moet aan start in de barrage. Helaas rolde er balken naar beneden maar het duo eindigde op de achtste plaats.
Eerder deze week startte Larissa haar pony Kasandera al op een dressuurwedstrijd in Eersel. Dit verliep zeer succesvol. De combinatie eindigde met een mooie score van 69% op de eerste plaats.
Kim van Esch startte haar pony Lady Sita in de klasse M en eindigde met een score van 60,7% op de zesde plaats. In Eersel werd ook een dressuurwedstrijd voor paarden verreden. Michelle Westerdijk kwam hier aan de start met haar paard Divers W in de klasse Z1. In de eerste proef beloonde de jury de proef van deze combinatie met 65.3%. Henriette Smits kwam met haar paard Dutches ook in deze klasse aan de start. De proef van deze combinatie werd beloond met 62.65% en een zevende plaats. Michelle startte haar paard Divers W ook in de tweede proef van de klasse Z1. Hierin behaalde ze de eerste prijs met 61,2%.

Eline Peters