Fons van Boxmeer kletst met mensen op zijn terras.
Fons van Boxmeer kletst met mensen op zijn terras.

Leuk dagje uit in Sint-Oedenrode dankzij 'Kom Maar Achterom'

Algemeen

Sint-Oedenrode - De dag voor Koningsdag, afgelopen zondag, werd door organisatie 'Kom Maar Achterom' uit Sint-Oedenrode aangegrepen om jaarlijkse open dagen te houden. Verschillende bedrijven, die voornamelijk in het buitengebied van Sint-Oedenrode liggen, deden mee.

Brasserie de Beleving, Melkveehouderij Bekkers, Tuincentrum & Countrystore Peppelhoeve, Hoeve Strobol en Domaine Les Damianes waren dit jaar de deelnemende bedrijven. ''In het begin was deze dag vooral voor bedrijven die niet altijd open zijn'', legt Albert Sanders van Tuincentrum & Countrystore Peppelhoeve uit. ''Maar tegenwoordig doen er eigenlijk verschillende bedrijven mee. Het is natuurlijk ook een manier om wat meer bekijks en publiciteit te krijgen.'' Bij het bedrijf van Sanders werd dit weekend ook het tuinseizoen geopend, wat natuurlijk voor nog meer bezoekers moest zorgen. ''Het valt tot nu toe niet tegen met bezoekers, het is aardig op gang aan het komen.'' 

Ook bij Domaine Les Damianes druppelden de bezoekers binnen, nadat het weer iets beter werd aan het begin van de middag. Veel mensen besloten om uiteindelijk toch de fiets van stal te halen om langs te komen bij wijnboer Fons van Boxmeer aan de Damianenweg. Tijdens deze open dag was ook de kelder open, die normaal voor excursies gebruikt wordt. ''De kelder die onder de wijnranken ligt, heb ik zelf ontworpen en gebouwd. Er kunnen zo'n veertig tot vijftig mensen in'', vertelt Fons trots. Nadat het terras in de loop van de middag redelijk vol zat, kon de wijnboer toch nog terugkijken op een leuke en geslaagde open dag nadat hij de opkomst aan het begin van de dag wat magertjes vond. Ook bij de andere bedrijven bleek er redelijk wat animo te zijn om even een kijkje te nemen. Doordat overal een gratis fietsroute te verkrijgen was, was het voor de bezoekers aantrekkelijk om zo langs alle deelnemers te gaan en er een leuk dagje uit van te maken.