Afbeelding

Vogels derde bij motorcross in Lelystad

Sport

Hans had een redelijk rustig weekeind voor de boeg en had besloten deel te nemen aan het NK motorcross in Lelystad. Goed voor de training met de Enduro motor.

Hans was een hele tijd geleden voor het eerst en het laatst op het circuit van Lelystad geweest maar vond het circuit prachtig. De ondergrond is hard en dat is even wennen als je het meeste op losse ondergronden rijdt. De baan was 's ochtends wat nattig en dus glad door de ondergrond. De organisatie had de baan wat open gewerkt zodat hij kon drogen. Het nadeel daarvan is wel dat de kluiten je om de oren vliegen en dat doet goed zeer. Vooral bij de start.. Als de hekken vallen en de hele startrij met geweld en vol gas de eerste bocht in vliegt, is het kluiten koppen. Tijdens de training zette Hans een 10e tijd neer waar hij niet helemaal tevreden mee was. Maar goed, het circuit was nieuw voor Hans en hij kwam zelf niet goed op gang. De eerste manche zat Hans er niet heel lekker bij met de start en reed hij rond de 6e plaats rond. Uiteindelijk kwam hij als 7e over de finish.

De tweede manche wilde Hans beter presteren maar verliep de start heel slecht en kwam hij als 20e door. Daar baalde hij gruwelijk van. De rode vlag die viel omdat er een aantal starthekjes niet naar beneden vielen gaf Hans een tweede kans. Hans was vastbesloten om die herstart te benutten en dat deed hij. Met de herstart was Hans compleet opgeladen omdat hij zichzelf een beetje boos had gemaakt. Die schop onder z'n eigen kont deed wonderen en Hans kwam als 5e door bij de start. Hij heeft uiteindelijk netjes aan het wiel van nr 2 en 1 gereden en kwam als 3e over de finish. Het weer was prachtig in Lelystad en uiteindelijk is Hans tevreden naar huis gegaan. "Ik heb lekker rondgereden en toch leuk mee gedaan met mijn Enduro motor tussen de crossers", zei hij na afloop.