Afbeelding

Sportgala 2015 voor iedereen daverend succes

Roois nieuws
Het Rooise sportgala mocht afgelopen vrijdag als vanouds op grote belangstelling rekenen. Zo'n veertig Rooise kampioen werden voor hun sportieve prestaties van het afgelopen jaar gehuldigd. Daarna werden de sportman, sportvrouw, sportvrijwilliger en sportploeg van het jaar bekend gemaakt. Gastspreekster van het gala was atlete en Olympisch kampioene op de 800 meter in Barcelona 1992, Ellen van Langen. Zij maakte bekend dat Jade Kluijtmans, het Rooise sporttalent van 2014 is geworden.

Luc Branten, Nederlands Kampioen Trial, opende het sportgala op spectaculaire wijze. Op zijn motor kwam hij vanuit het niets van achter uit de zaal het podium opgereden. Op die enkele vierkante meters liet de Rooienaar zien dat hij zijn motorfiets tot op de centimeter onder controle had.

Kampioenen in het zonnetje

Na de spectaculaire opening van sportgala was alle eer voor de Roois kampioenen, want daar draaide uiteindelijk afgelopen vrijdag alles om. Zo'n veertig sporters, die Sint-Oedenrode in 2014 op de kaart hebben gezet met het behalen van een podiumplaats bij een Brabants, Nederlands of zelfs Europees Kampioenschap, werden door burgemeester Peter Maas en de wethouder van sportzaken, Ad van der Heijden, in het zonnetje gezet. Voor elke kampioen was er een kunstwerk dat Marianne de Grebber speciaal voor dit sportgala ontwierp.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant


Kijk hier naar de foto's van het sportgala>>>>>

Kijk hier naar de video-impressie van het sportgala>>>