Afbeelding

Voorlichting; ‘Langer thuis wonen en de zorg in Nederland’

Roois nieuws
De KBO-Afdeling Boskant organiseert de voorlichtingsbijeenkomst ‘Langer thuis wonen en de zorg in Nederland’. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 december om 14.00 uur in locatie De Vriendschap te Boskant – Sint Oedenrode

De verzorgingsstaat wordt omgebouwd naar de participatiesamenleving. We blijven langer thuis wonen. En als we daar begeleiding en ondersteuning bij nodig hebben zullen we daarvoor in onze eigen kring moeten aankloppen.
De georganiseerde zorg wordt minder vanzelfsprekend en als dat kan aan huis geleverd.
Uw eigen gemeente is per 1 januari 2015 daarvoor verantwoordelijk. De drempel tot de toegang tot een instelling wordt bovendien hoger. De kosten van de zorg voor u zullen in de toekomst verder oplopen.
Tijdens de informatie bijeenkomst worden de verschillende facetten van de veranderingen toegelicht. De informatie is specifiek gericht op senioren.

Aan de hand van een presentatie komen de volgende onderwerpen aan bod: de aanleiding voor de veranderingen; oplossingen vanuit de overheid; de wetten die veranderen en het tempo waarop die veranderingen worden doorgevoerd; de directe gevolgen van de veranderingen voor u; terminologie en zorgvarianten; de toegang tot zorg; mantelzorg en informele zorg; financiële gevolgen; de rol en verantwoordelijkheid van de gemeente; op de valreep; wat kunt u zelf doen.

De Gemeente wordt uitgenodigd om een korte toelichting te geven over de specifieke gemeentelijke situatie. KBO-Brabant nodigt álle geïnteresseerde senioren uit (ook niet KBO-Brabant leden zijn van harte welkom). Wel aanmelden? Is gratis? De voorlichting wordt ondersteund met een presentatie en recent informatie materiaal. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de veranderingen die zich in snel tempo voltrekken. Deelnemers worden geïnformeerd en gaan bewust nadenken over wat men zelf kan doen aan de eigen (toekomstige) situatie.