Ollandia had meer verdiend tegen koploper

Olland - De laatste speeldag voor de winterstop was Ollandia gastheer voor koploper Juliana Mill. Met de resultaten van de laatste twee wedstrijden tegen Boskant en Schadewijk in gedachten en met de wetenschap dat er in Mill meer in had gezeten dan het opgelopen verlies werd er met een goed gevoel uitgezien naar dit treffen.

Het weer, koud en regen, gaf ook aan dat de winsterstop voor de deur stond. De toeschouwers zagen een wilskrachtig en collectief spelend Ollandia in de eerste 15 minuten. Zo was het dat er in de 12 minuut een hard genomen vrije trap op de keeper van Mill terug kwam het veld in voor de voeten van Gerben Voets. Jammer genoeg ging zijn schot hoog over de lege goal.
Uit de tegenaanval kwam Juliana Mill uit het niets aan haar voorsprong. Het spelbeeld veranderde hierna wel iets en gezegd moet worden dat Juliana Mill steeds meer grip kreeg op het spel van Ollandia.
De scheidsrechter was echter van af het eerste moment nadrukkelijk aanwezig. Zo zou hij 14 maal affluiten voor een verkeerde ingooi en het spel stil leggen om de warmlopende reservespelers binnen de omheining te verzoeken. Hij gaf hiermee aan de spelregels uitstekend te kennen maar het spelletje “voetbal” niet te snappen.
Het spelbeeld veranderde dan ook plotsklaps in de 43 minuut toen de scheidrechter niet floot voor een harde tackle op Robert Erven. Deze bleef op de grond liggen en door diverse spelers en toeschouwers werd geroepen om de bal buiten te spelen om een behandeling mogelijk te maken. Toen dit echter uitbleef en de scheidsrechter dit allemaal liet gebeuren voelde je de spanning oplopen. Toen pas na enkele minuten Ollandia weer in balbezit kwam dacht William Bekkers de bal uit te kunnen spelen voor een behandeling van de nog altijd op de grond liggende Robert Erven. Echter op dat moment werd wederom een harde tackle op een Ollandia speler ingezet. Doordat hij opsprong kon hij een blessure voorkomen. De nog altijd toekijkende scheidsrechter was ook nu niet van plan op te treden, echter toen William Bekkers de desbetreffende speler van hem af duwde kwam de scheidrechter in actie om hem hiervoor een directe rode kaart te geven. De scheidsrechter zette hiermee de wedstrijd op zijn kop en maakte van een mooie voetbalmiddag een asgrauwe afsluiting van het voetbaljaar. In de tweede helft, zonder de geblesseerd geraakte Robert Erven, was het Ollandia dat met veel inzet en loopvermogen meer had verdiend dan de 0-1 die op het scorebord bleef staan.

Gelukkig waren de resultaten in de eerste helft van de competitie en de plek op de ranglijst voor vele Ollandia toeschouwers en spelers reden om er toch nog een gezellige derde helft van te maken en zich te goed te doen aan de gebakken eieren.