Afbeelding

BtB strijkt neer in Nijnsel

Roois nieuws
Nijnsel - De Rooise business-to-business (BtB) vereniging komt iedere maand bij elkaar. Daarbij brengt het regelmatig een bezoek aan bedrijven of instanties. Afgelopen dinsdagavond streek de club neer bij De Beckart in Nijnsel.

Het gemeenschapshuis is onlangs opgedirkt en de toekomst ziet er ineens heel anders uit. Frans Sijbers, voorzitter van Nijnsels Algemeen Belang, onderstreepte dat in zijn toespraak. Hij gaf aan dat een nieuwe impuls er voor zorgt dat De Beckart weer meetelt en dat het bestuur er alles aan doet om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. Dat kregen de aanwezige ondernemers dan ook te zien. Tijdens een rondleiding zagen ze wat er allemaal veranderd is en gaat veranderen in het gemeenschapshuis. Daarbij kon buurman The Joy natuurlijk niet ontbreken en was de Harry Vulders zaal de uitvalsbasis.
Toch is het niet alleen De Beckart die een nieuwe weg inslaat. Ook de dorpsraad is druk bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. Zo zocht voorzitter René Voss in zijn toespraak duidelijk de samenwerking met bedrijven en vertelde hij over het IDOP-plan. Het centrum van Nijnsel gaat er anders uit zien. De schop gaat dit jaar nog de grond in. Het eerste zichtbare onderdeel zijn de verkeersborden die het vrachtverkeer uit het hart gaan weren. Die worden eind deze maand geplaatst.
Behalve de Nijnselse inbreng kregen drie mensen de kans om hun onderneming of initiatief te promoten. In drie keer tien minuten kwamen Rooi Werkt, Bart van der Kallen van Zilverblad informatiebeveiliging en Christianne Verfuurden van Kehrens Snoeks aan het woord. Arent van Dijk pakte in een ‘one-minute-fame’ zijn moment om te informeren over de Ondernemersacademie. Zo slurpten de aanwezigen veel informatie op in De Beckart, maar bleef er gelukkig ook nog wat tijd over om te netwerken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding