Afbeelding

Chinezen loeren bij Rooise boeren

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Inheems bezoek vanmiddag in Nijnsel. Chinese boeren zijn op dit moment in Nederland om bezoek te brengen bij agrarische bedrijven. Eén van de tussenstops was Klasse KI easy to improve.

Agriterra organiseert deze studiereis om peer-to-peer kennisoverdracht en de uitwisseling van ervaringen mogelijk te maken. De studietour vindt plaats van 28 t/m 30 oktober 2014. Tijdens deze tour brengt een delegatie van acht Chinese varkenshouders en coöperatiebestuurders een bezoek aan verschillende bedrijven in Brabant, Gelderland en Limburg. Ze bezoeken onder andere (biologische) varkenshouderijbedrijven, een slager en het Varkens Innovatie Centrum.
Middels deze reis krijgen de Chinezen een beeld van de agrarische sector en coöperaties in Nederland. Het doel van deze kennisuitwisseling is dan ook dat de Chinezen met de hier verkregen informatie aan de slag gaan en werken aan een betere organisatie van en samenwerking in de vleesvarkensketen in de provincie Yunnan, China. Met deze werkwijze steunt Agriterra boerenorganisaties wereldwijd in hun strijd tegen armoede. Dit doet zij met inzet van deskundigen uit het Nederlandse (coöperatieve) agrarische bedrijfsleven.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding