Rooise hockeydames winnen zakelijk in Roermond

De Rooise hockeydames boekten zondag al weer de vijfde overwinning van dit seizoen. In Roermond werd Concordia met 1-0 verslagen. De dames verstevigen daarmee hun derde plek op de ranglijst.

Doordat Rooi in de beginfase wat moeite had met het stuiterende veld, kreeg de ploeg van Jan Kemps en Hugo van Gent pas na een minuut of tien grip op de wedstrijd. Toen was het wel meteen raak, Floor Oppers speelde na een onderschepping Hilde Sijbers in, die op haar beurt Lin Schakenraad bediende. Zij kon uithalen en schoot de bal tegen de plank. Tot de rust creëerden Rooi nog verschillende kansen maar wist de score niet verder uit te bouwen.

Ook na rust kreeg Rooi een aantal kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar er werd niet meer gescoord. Concordia voerde de druk naar het einde toe steeds verder op. De Rooise verdediging werd daarbij behoorlijk op de proef gesteld maar bleef knap overeind. Keepster Vera Simons hield wederom de nul waardoor de zakelijke overwinning een feit was. Verdedigster Sabine Kuhne werd na de wedstrijd door haar teamgenoten gekroond tot Woman of the Match. Terug in Rooi werd een fijn feestje gevierd. Zeker ook vanwege de overwinning van Rooi Heren 1 op koploper Berkel Enschot. Een succesvolle middag dus voor MHC. En het bleef nog lang onrustig…