Rooi pakt ongeslagen status koploper af

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De koploper kwam afgelopen zondag op bezoek bij MHC Rooi heren 1. Vooraf gezien een loodzware opgave, Berkel-Enschot stond ongeslagen bovenaan. Één punt leek het maximaal haalbare en een mooi streven.

De mannen uit Berkel-Enschot begonnen met volle druk op de bal aan de wedstrijd. Ze joegen op iedere bal en het was lastig voor Rooi om een opening naar voren te vinden. Het leek weer hetzelfde te gaan als alle vorige wedstrijden toen de koploper een niet te missen kans kreeg op de 1-0. Echter lieten de bezoekers zien dat ook zij kansen kunnen missen.
Vervolgens kreeg Rooi de kans om via de corner op voorsprong te komen. Rooi faalde niet en ging voor het eerst met een ging met 1-0 de rust in. Kort na rust maakte Berkel-Enschot de gelijkmaker en Rooi kon daardoor weer opnieuw beginnen, zo leek het. Niets was minder waar toen Willem van der Heijden zijn tweede corner binnen pushte.
De gasten moesten door de achterstand meer risico gaan nemen om resultaat te boeken. Door de ruimte die hierdoor ontstond kwam Rooi vaker voor het vijandig doel. Wouter Deelen maakte goed gebruik van deze ruimte en tikte de 3-0 binnen. Rooi leek de buit binnen te hebben, echter de mannen uit Berkel Enschot kwamen terug tot 3-2. Het was billenknijpen tot de laatste minuut en de ontlading was groot toen de scheidsrechter affloot. Met deze overwinning doorbrak Rooi de ongeslagen status van koploper Berkel-Enschot én belangrijker nog, het sleepte drie punten binnen.