Ollandia wint met tien man één punt

Afgelopen zondag speelde Ollandia een belangrijke uitwedstrijd tegen SDDL1. Ollandia kan de punten goed gebruiken om aansluiting te blijven houden met de middenmoot van de 4e klasse H.

SDDL is altijd een fysiek sterke ploeg dus het beloofde een uitdaging te worden voor Ollandia om te winnen. In de eerste helft lag het speltempo hoog en verkreeg Ollandia weinig ruimte van SDDL. Beide ploegen creëerde kansen en het was een aantrekkelijke pot voetbal. In de 18e min gaf William Bekkers de bal voor, maar deze bal werd door de verdediging van SDDL terug in het veld gekopt. Hierna stond Stefan Erven prachtig in positie om de bal met een fraaie uithaal in de kruising te schieten. De 0-1 mocht op het scorebord bijgetekend worden. Door slordig balverlies in de Ollandse achterhoede kwam SDDL in balbezit. In eerste instantie ontsnapte Ollandia aan een goal, maar in tweede instantie kon de goed meegelopen speler van SDDL de 1-1 binnenschieten. De strijd tussen SDDL en Ollandia ging gelijk op, maar door een fout in de verdediging wist SDDL ook van afstand het net te vinden: 2-1. Vlak voor rust besloot de scheidsrechter Jan Wouters zijn tweede geel te geven na commentaar op een niet bestrafte overtreding waarna Ollandia na rust met 10 man verder zou moeten. In de tweede helft bleek dat het altijd lastig voetballen is tegen 10 man. Ollandia creëerde met 10 man enkele prachtige kansen en dwarsboomde de counters van SDDL. Ronny Thomassen had al meteen in het begin van de tweede helft een prachtige kans recht voor het doel. Helaas voor hem vloog de bal snoeihard over. Ollandia bleef voetballen met twee aanvallers en drie verdedigers en dit was een goed uitgangspunt. Ollandia maakte jacht op de gelijkmaker waarbij zij SDDL vele malen te slim af was. Robert Erven gaf de bal puntgaaf voor op zijn broer Stefan. Vervolgens vloog de bal prachtig met een boog in het doel: 2-2! Tom Wouters stond een prima wedstrijd te keepen. Hij kwam op tijd uit zijn doel en wist menig aanval van SDDL te keren. Ook Jos Leenderts speelde een fantastische tweede helft waarbij hij het zijn tegenspeler vaak erg moeilijk maakte vanwege zijn snelle bewegingen. Terwijl de blessuretijd zijn einde naderde, kreeg SDDL nog een vrije trap in de buurt van het 16 m gebied. Het aantal spelers was bij beide ploegen inmiddels gelijk geworden, nadat een speler van SDDL rood kreeg voor natrappen. Tom Wouters verdedigde zijn doel zonder muur en met een duidelijke stomp sloeg hij de bal snoeihard de lucht in. Bij het horen van het fluitsignaal waren de Ollandse supporters opgelucht, want deze 2-2 eindstand voelde als een overwinning.