Drie punten blijven in het Zuiden liggen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond er voor de dames van MHC Sint-Oedenrode een verre uitwedstrijd tegen Venlo op het programma. De ervaring van vorig jaar leert Rooi dat Venlo een sterke ploeg is met veel technische speelsters.

Daarnaast was het bekend dat Venlo zich dit seizoen versterkt heeft met enkele routiniers van Tegelen. Na een uurtje in de auto hebben gezeten moesten de dames zich opladen om deze wedstrijd te knallen. Uit één van de Rooise auto’s kwam nog een bekend gezicht, namelijk oud-dames 1 speelster Roos van den Heuvel. Zij versterkte de dames uit Rooi, omdat zij met blessures en pijntjes kampen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de dames op het hart gedrukt dat ze echt het ‘eigen spelletje’ moesten gaan spelen.
De dames uit Rooi begonnen fel en konden de eerste minuten redelijk druk houden op de tegenstander. Hieruit ontstond na 6 minuten een kans voor de Rooise dames door mooi combinatiespel. Gelukkig werd deze kans ook benut door Iris van de Loo die de bal bij de tweede paal tegen de plank wist te werken. Helaas veranderde het wedstrijdbeeld na dit doelpunt. Venlo voerde de druk op en Rooi kon zich hierop niet aanpassen en eronderuit spelen. Dit resulteerde in de gelijkmaker in de 28ste minuut. In de rust werd in de kleedkamer flink gediscussieerd over de te treffen maatregelen. Na rust werd er wederom met goede moed begonnen, maar de Rooise dames konden de stempel niet drukken. Zij stonden met de rug tegen de muur en het leek eenrichtingsverkeer richting het Rooise doel. Venlo bezegelde hun spel door de 2-1 te scoren uit een corner. Deze week is er helaas een verliespartij voor de hockeydames, maar volgende week staat de streekderby op het spel tegen de Hopbel waarbij Rooi het thuisvoordeel heeft.