Afbeelding

Nachtvlinders kijken met Joep Steur

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het gebied rondom de Moerkuilen is het onderzoeksgebied van vlinderkenner Joep Steur. Onder zijn begeleiding gaan we gegarandeerd verschillende mooie nachtvlinders ontdekken. De afgelopen keer heeft Joep er zo’n 60 verschillende soorten waargenomen. Waaronder de mooie vlinder Rood Weeskind en de Dennenpijlstaart. Deze avond is de laatste keer dit jaar dat we nog een officiële telling gaan doen.

Er wordt een nachtvlinderopstelling gemaakt, dat houdt in, dat er een scherm wordt geplaatst met daarachter een fel wit licht, zodat vele nachtvlinders aangelokt worden. Van de nachtvlinders is bij de meesten nog niet zoveel bekend. Joep is de kenner op vlindergebied en zal u het één en ander bij brengen op een prettige, onderhoudende manier.

Er zijn bijzonder veel soorten nachtvlinders, we zien ze vaak cirkelen rond een lantaarnpaal, een enkele keer zien we ze ook daadwerkelijk ergens zitten. De meest kleurrijke exemplaren komen er voor, dus kom ook eens genieten.

Nieuwsgierig geworden? Kom nachtvlinders kijken met IVN Rooi op zaterdagavond 4 oktober. Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom, we beginnen om 20:30. Het duurt tot ongeveer 0:30 uur. De locatie is parkeerplaats bij de Moerkuilen in Sint-Oedenrode. Neem je fototoestel en eventueel een klapstoeltje mee . Mocht het slecht weer zijn dan gaat deze avond niet door, en kiezen we een nieuwe avond (zie website van IVN-Rooi).