Afbeelding

Luchtlanding Schijndelse Heide nu als video

Roois nieuws
De grote buitenactiviteiten ter herinnering aan de bevrijding van zeventig jaar geleden zitten er op. Het was een geweldige week met zondag de eerste militaire colonne en woensdag de tweede. Maandag was er een luchtlanding op de Schijndelse Heide.

De film over die parachutistendropping van maandag is klaar en kan via de link hieronder worden bekeken. DeMooiRooiKrant sprak met twee parachutisten. Een van hen was de 84-jarige Dayton W. Herrington, die ondanks zijn hoge leeftijd deze week nog drie parachutesprongen heeft gemaakt.

De meeste buitenactiviteiten zitten er dan weliswaar op, maar dat wil niet zeggen dat de herdenkingen rondom Market Garden klaar zijn. Zo is tot en met volgende week zondag in het gemeentehuis nog de tentoonstelling over de 101 airborne division te zien. Onze plaatsgenoot Hans Vervoort laat daar met een indrukwekkende tentoonstelling zien hoe het dagelijkse leven er in de oorlogsjaren aan toe ging en met wat voor spullen onze bevrijders vanuit Normandië ons bevrijdden. Ook is te zien hoe zij daarna rond Kerstmis 1944 in de Ardennen slag leverden met de Duitsers.

Kijk hier naar de film>>>>>