Doe mee aan RaboRockBand of Backpack Talentpodium

Roois nieuws
Het aantal festivals in Nederland neemt zienderogen af en de publieke belangstelling is behoorlijk aan het inkrimpen. Desondanks deze treurnis gaat het Tower Festival editie 2014 in Son en Breugel gewoon weer van start. Over de gecontracteerde bands willen wij op dit moment nog niet te veel prijs geven, maar dat het een geweldige dag zal worden vol met leuke herinneringen aan weleer staat bij voorbaat al vast.

RaboRockBand
Traditioneel getrouw zal het openlucht Tower Festival welke plaats vindt in het centrum van Son geopend worden door de winnaar van de RaboRockBand contest.
De RaboRockBand richt zich op jeugdbands waarvan de leden niet ouder zijn dan 18 jaar. De jeugdband moet in staat zijn minimaal 20 minuten eigen nummers of covers te spelen. De muziekkeuze is geheel vrij en hoeft geen link te hebben met de muziek uit de jaren 60-70 of 80.
De doelstelling van de RaboRockBand is er onder meer op gericht jeugdige muzikanten te stimuleren in hun verdere muzikale toekomst. De 1e prijs bestaat niet alleen uit een optreden tijdens het Tower Festival in 2014. De winnaar mag tevens kiezen uit een prijzenpakket welke geheel in het teken staat van verdere muzikale ontwikkelingen.

Wie het aandurft, schrijft zich voor 1 maart 2014 in via www.towerfestival.nl. gebruik hiervoor het contact formulier.
Nadat de inschrijving binnen is, wordt door de RaboRockBand coördinator een bezoek ingepland voor het bijwonen van een live optreden. Dit kan zijn tijdens een repetitie of een optreden ergens in het land. De uiteindelijk geselecteerde jeugdbands ontmoeten elkaar in de finale van de RaboRockBand contest welke plaats vindt in het Vestzaktheater.
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit alles, kijk dan naar de clip op onze site www.towerfestival.nl of op YouTube naar de uiteindelijke winnaars 2013, 2nd Floor uit Eindhoven.

De organisatie van het Tower Festival bevordert de participatie en integratie van jongeren met een rugzakje in de samenleving. Om dit doel te bereiken organiseert het Tower Festival in 2014 voor het tweede maal het Backpack Talentpodium. De organisatie van het Tower Festival wil muzikale kinderen tussen leeftijd van 12 t/m 24 jaar met een rugzakje in de gelegenheid stellen hun talent te tonen aan het voltallige festivalpubliek. Door middel van het beschikbaar stellen van het Tower Festival podium willen wij laten zien waar deze jongeren goed en…. waar ze erg trots op zijn. In 2013 stond de Maastrichtse band Up2You op het podium en speelde de sterren van de hemel. In 2014 komt de band buiten mededingen terug naar het Vestzaktheater, ditmaal niet alleen voor een optreden. Wat de bandleden nog meer in petto hebben willen wij nog niet verklappen.
Ben je geïnteresseerd of ken je iemand, meld je dan nu aan via de website www.towerfestival.nl. en klik door naar Backpack Talentpodium. Aanmelden kan tot 1 maart 2014, gebruik hiervoor het contacten formulier.

Heb je vragen of zijn er nog twijfels, neem dan contact op met de coördinator RaboRockBand en het Backpack Talentpodium, Ton Rutten tel; 0499-474.992.