Afbeelding

Peter van Gaal en Elstar winnen rubriek klasse B

Roois nieuws
De derde spring selectiewedstrijd stond dit weekend alweer op het programma voor Kring Eindhoven. Deze wedstrijd werd gehouden bij manege Meulendijks in Geldrop. Enkele Rooise Ruiters kwamen hier aan de start en gingen met mooie overwinningen naar huis.

Op zaterdagavond nam Peter van Gaal deel in de klasse B. Hij reed zijn paard Elstar foutloos door het parcours en behaalde in de barrage ook nog eens een hoge stijlbeoordeling. Dit leverde deze combinatie een knappe overwinning op. Op zondag kwam zijn zoon Bram van Gaal aan de start in de klasse Z met Wannebee. Voor de zoveelste maal pakte dit duo, na twee mooie foutloze omlopen, een prijs in de prijzenreeks. Ditmaal leverde hun prestatie een 3e plaats op. In de klasse L bleef ook Julia Geers niet achter. Zij en haar paard Alexander behaalden in deze rubriek ook een 3e plaats.
Judith Gilsing-Fernhout startte het paard van Frans Wouters de afgelopen dagen zelfs op drie concoursen. Zij reisde op vrijdag af naar Berlicum, waar een springwedstrijd voor de paarden werd georganiseerd. Ze liet met Goofie twee mooie rondes zien en eindigde hiermee op een 6e plaats. Op maandagavond liet ze zien dat ze zeer veelzijdig is; na afgelopen vrijdag in het springparcours verschenen te zijn, reed ze in Liempde de dressuurpiste binnen in de klasse L1. Ze werd hier ook nog eens 2e.